murokakku.jpg

Äitini tykkää vaaleista kakuista. Tein hänelle jouluviemisiksi tällaista todella hyvää perusmurokakkua. Ohje on Kotilieden isosta leivontakirjasta. Tätäkin tuli tehtyä pariin kertaan, kun se joku käsittämätön epäonni vaivasi minua näissä kahvikakuissa monta kertaa. Suurensin ohjetta hieman. Kakkua voi muunnella esim. maustamalla tai lisäämällä taikinaan suklaarouhetta.


PERUSMUROKAKKU


250 g voita

2 1/2 dl sokeria

4 munaa

2 1/2 tl vanilijasokeria

2 1/2 tl leivinjauhetta

3 3/4 dl vehnäjauhoja


Voitele ja korppujauhota 2 litran vetoinen kakkuvuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilijasokeri keskenään. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sihdin läpi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan. Jätä kolmannes vuoasta kohoamisvaraksi. Tasoita pinta ja vedä keskelle ura, jotta kakku kohoaa tasaisesti. Paista uunin alaosassa n. 50 minuuttia. Tarkkaile kypsymistä.


murokakku2.jpg