LÄMPIMÄT ONNITTELUT EEVA!
Tein siskolleni synttäreiden juhlistamiseksi tämän valkosuklaakakun. Totesin, että parempi olisi pitäytyä tutussa ja turvallisessa valinnassa ja toisekseen, että valkosuklaa on aika haastava leivontakumppani. Paljon tummia versioita haastavampi. Kakku oli täysin testaamista. Pohjan muokkasin Suklaapossun mielettömän mehevästä ja täydellisen ihanasta suklaakakkupohjasta. Valkosuklaaversio ei ollut läheskään tumman version veroinen. Johtuen varmaankin siitä, että valkoista kaakaojauhetta ei ole. ;D Olisi pitänyt varmaankin lisätä suklaan määrää. Mutta muutin vain sen verran, että vaihdoin tumman suklaan valkoiseen ja kaakaojauheen perunajauhoon. En kirjoita ohjetta tähän ollenkaan, koska tätä pohjaa en käytä varmaankaan uudelleen. (Paitsi se toinen pohja, jonka tein yhtäaikaa pakkaseen.) Pohja oli joka tapauksessa tosi mehevä ja ihanan tuhti.
Täytteeksi käytin Kinuskikissan valkosuklaatäytettä + lakkahilloa. Valkosuklaatäyte ei toiminut alkuunkaan niin kuin aiemmin testaamani tummasuklaaversio. Se ei jähmettynyt kovinkaan paksuksi, joten sitä ei voinut laittaa kakun väliin niin paksusti kuin halusin. Kakun pintaan kaulin ohuen marsipaanikerroksen, jotta pohja ei näkyisi niin selvästi kuorrutteen läpi, ja toisekseen olisipa tasaisempi pinta. :) Marsipaanin alle sivelin ohuen kerroksen lemon curdia raikkautta tuomaan.
Kuorrute oli myös valkosuklaasta.
VALKOSUKLAAKUORRUTE
200 g valkosuklaata
3/4 dl vispikermaa
Lämmitä kerma lähes kiehumispisteeseen. Paloittele joukkoon suklaa, sekoita tasaiseksi. Lisää halutessasi nokare voita ja sekoita kunnes voi on sulanut.
Koristekuviot piirsin ja spritsasin etukäteen leivinpaperille pellin päälle ja annoin jähmettyä pakasteessa. Kiinnittyivät juuri sopivan helposti kakun pintaan.
Summa summarum: Kakku oli ihan hyvää, mutta ei täydellisen hyvää. Jotenkin kuitenkin koukuttavaa. Tosi mehevää eikä liian makeaa niin kuin pelkäsin. Otin monta palaa lisääkin. :P Vastoinkäymisistä oppii ja ennen kaikkea siitä, että kokeilee uusia juttuja ja makuja. Kyllä jäi kutkuttamaan kuitenkin sellainen vähän suklaisempi valkosuklaapohja. ;D
Kuvat ovat valitettavan tummia! Amatööreistä amatöörein kuvaajana. ;D
Kommentit