Kääretorttubuumi menossa minulla, joka en rakasta kääretorttujen tekoa enkä kääretorttuja! :D Näämmä sitä joskus vanhakin innostuu. Tein tämän pakkaseen mahdollisia erityisruokavalioisia vieraita varten. Voihan olla, että ehditään syödä itse jollakin sunnuntaikahvilla. ;) Pohjan ohje on Hapanleivästä Sacherkakkuun - Gluteenittomia leivonnaisia -kirjasta.
APRIKOOSI-UNELMAKÄÄRETORTTU
Gluteeniton, maidoton. laktoositon
Pohja:
4 munaa
1 1/4 dl sokeria
1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
sokeria leivinpaperille käännettäessä
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää seos muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille tasaisesti. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla 7-10 minuuttia. Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.
Täyte:
150 - 200 g aprikoosimarmeladia
150 g huoneenläpöistä margariinia (maidoton)
2 dl tomusokeria
1 rkl vanilijasokeria
Vaahdota margariini ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Levitä rasva-sokerivaahto pohjan päälle. Levitä päälle marmeladi. Kääri pohja tiukalle rullalle leininpaperia apuna käyttäen. Nosta jääkaappiin jähmettymään ennen paloiksi leikkaamista.
Kommentit