gluteeniton%20k%C3%A4%C3%A4retorttu2.jpg

Kääretorttubuumi menossa minulla, joka en rakasta kääretorttujen tekoa enkä kääretorttuja! :D Näämmä sitä joskus vanhakin innostuu. Tein tämän pakkaseen mahdollisia erityisruokavalioisia vieraita varten. Voihan olla, että ehditään syödä itse jollakin sunnuntaikahvilla. ;) Pohjan ohje on Hapanleivästä Sacherkakkuun - Gluteenittomia leivonnaisia -kirjasta.

 

APRIKOOSI-UNELMAKÄÄRETORTTU

Gluteeniton, maidoton. laktoositon

 

Pohja:

4 munaa

1 1/4 dl sokeria

1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta

1/2 dl perunajauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

1/2 tl leivinjauhetta

sokeria leivinpaperille käännettäessä

 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää seos muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille tasaisesti. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla 7-10 minuuttia. Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.

 

Täyte:

150 - 200 g aprikoosimarmeladia

150 g huoneenläpöistä margariinia (maidoton)

2 dl tomusokeria

1 rkl vanilijasokeria

 

Vaahdota margariini ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Levitä rasva-sokerivaahto pohjan päälle. Levitä päälle marmeladi. Kääri pohja tiukalle rullalle leininpaperia apuna käyttäen. Nosta jääkaappiin jähmettymään ennen paloiksi leikkaamista.

gluteeniton%20k%C3%A4%C3%A4retorttu.jpg