index-normal.jpg

SL707149-normal.jpg

Oli ensimmäisten mitalikahvien aika. Aivan huikea suoritus Enni Rukajärveltä! Mahtavaa! :) Mitalikahveilla tarjottiin mehevää ja todella sitruunaista rapeakuorista sitruunakakkua. Sitruunan ystävien ihannekakku. Muut voivat olla toista mieltä. ;D Ohjetta tulee myöhemmin. Ohje on Fiona Cairnsin kirjasta Kahvipöydän kauneimmat kakut. Kakun erikoisuus on siinä, että kakku valellaan sitruunasiirapilla paiston jälkeen.

 

RAPEA SITRUUNAKAKKU

(halk. 18 cm vuokaan)

(tein itse 2 vielä pienempää)

 

Kakku:

175 g suolatonta voita sekä hieman vuoan voiteluun

175 g vehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

hyppysellinen suolaa

2 kananmunaa

175 g ruokokidesokeria

1 sitruunan kuori ja mehu

 

Sitruunasiirappi:

1 sitruunan mehu

100 g hienoasokeria

 

Kuumenna uuni 180 asteeseen.

Voitele halk. 18 cm:n irtopohjavuoka ja vuoraa pohja ja reunat leivinpaperilla.

Sihtaa jauhot, leivinjauhe ja suola kulhoon ja siirrä sivuun. Sulata voi pienessä kattilassa ja siirrä sivuun jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri hyvin vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi (n. 5 min). Sekoita joukkoon hieman jäähtynyt voisula ja kääntele hyvin varovasti jauhot ja sitruunankuori joukkoon. Kaada sitruunamehu hiljalleen joukkoon.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 30-35 minuuttia eli kunnes koetikkuun ei tartu lainkaan taikinaa keskeltä kokeiltaessa ja pinta tuntuu kimmoisalta sormella kevyesti painettaessa.

Valmista rapea päällys sekoittamalla sitruunamehu ja sokeri pienessä kulhossa. Heti kun nostat kakun uunista, tee pintaan pieniä reikiä cocktailtikulla ja kaada siirappi tasaisesti kakun pintaan. Anna jäähtyä vuoassaan kokonaan.

Kuorruta, jos haluat, haluamallasi kuorrutteella. :)

 

sitruunakakku-normal.jpg