IMG_20201016_125230.jpg

En voinut olla tekemättä kakkua tämän taatelikinuskin alle. Niinpä syntyi tämä taateliporkkanakakku. Kostea, mehevä ja mausteinen. Aivan nappiin minun makuuni! Kakun voi tehdä joko vehnäjauhoista tai gluteenittomista. Itse tein kaurajauho-perunajauhoseoksesta ja toisen vehnästä. Vehnäinen kohosi uunissa hieman enemmän, mutta yhtä meheviä olivat kumpikin. Käytin kuivattuja taateleita, mutta uskoisin kakun onnistuvan mainiosti myös tuoreista taateleista.


TERVEELLISEMPI PORKKANAKAKKU TAATELIKINUSKILLA

20 cm irtopohjavuokaan


250 g kuivattuja taateleita (käytin Western kivettömiä)

1 dl kiehuvaa vettä

150 g voita sulana

2 munaa

2 1/2 dl jauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

1 tl kardemummaa

2 tl kanelia

ripaus suolaa

250 g porkkanaa hienoksi raastettuna (n.3 dl)


Kinuski


Pilko kivettömät taatelit kulhoon. Kaada päälle kiehuva vesi. Anna pehmetä 15-20 minuuttia. Kuori ja raasta porkkanat. Lisää voisula taateli-vesiseokseen ja soseuta sauvasekoittimella niin, että seos on tasaista massaa. Lisää munat. Sekoita hyvin puuhaarukalla. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sihdin läpi massaan. Sekoita tasaiseksi, mutta älä sen enempiä. Kääntele lopuksi joukkoon porkkanaraaste. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat. Kaada massa vuokaan ja paista 175 asteisen uunin alaosassa 30-35 minuuttia. Tarkkaile kypsyyttä tikulla. Sekä uuneissa että jauhoissa on eroja, jotka vaikuttavat paistoaikaan. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Älä paista kuitenkaan ylimääräistä, jotta kakku ei turhaan kuivu. Anna kakun jäähtyä. Voit kumota sen tai antaa jäähtyä vuoassaan.

Valmista kinuski yllä olevan ohjeen mukaisesti. Puolikas annos riittää hyvin, jos et halua ylimääräistä kinuskia. Valuta vielä lämmintä kinuskia kakun keskelle, josta se valuu reunoja kohti. Voit myös avustaa kinuskin leviämisessä. :)