piparijuustokakku.jpg

Huhuu, täällä ollaan taas järkyttävän huonon kuvan kera! :) Pitkästä aikaa selviän blogin pariin. Tuli hieman yllätyksiä kesän aikana eikä blogille jäänyt yhtään aikaa. Meidän piti mm. muuttaa eli ei mikään pikku ponnistus ollut kyseessä. Kesän aikana kamerakin ehti mennä pilalle, joten saa nähdä, miten saan jatkossa hieman selvempiä kuvia.

Parit synttärit on menty kaupan kakuilla tässä välissä, mutta nyt tein pikaisesti 3-vuotiaan synttärikakuksi tämän piparijuustokakun. Tämä olikin aikamoisen hyvää, siksi postaan tämän huonollakin kuvalla. Ohjeen muokkasin Suklaapossulta täältä, kiitos! <3


PIPARIJUUSTOKAKKU ILMAN LIIVATETTA

24cm vuokaan


Pohja:

250 g pipareita

n.75 g voita sulana

Murskaa piparit hienoksi ja sekoita sulaan voihin. Painele seos joko leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tai tarjoiluvadille irtopohjavuoan renkaan sisälle. Nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.


Täyte: 

6 dl kuohukermaa

600 g tuorejuustoa (käytin sekä Violaa että Philadelphiaa)

350 g pipareita kevyesti murskattuina

1 tl piparkakkumaustetta (ei välttämätön)

2 tl vanilijasokeria

2 rkl sokeria

Vatkaa kerma. Vatkaa sekaan tuorejuustot. Lisää muut aineet ja vatkaa vielä hyvin sekaisin. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä mielellään yön yli. Pitäisi valmistua myös lyhyemmässä ajassa muiden leipureiden mukaan, mutta minulla ei ole siitä kokemusta. :)


Ihana, piparinen, ei liian makea, nams!