suklaakakku.jpg

Ihan kauhean epäselvä kuva, mutta minun kuvaustaidoilla ei tullut nyt parempaa. Tehtiin tätä suklaakakkua pääsiäiseksi. Itse asiassa tästä on tullut meille jo vakiosuklaakakku. Tämä on vain niin hyvää ja yksinkertaista. Tuo kakkupohja on Pullahiiren Tarulta täältäKuorutteen tykkään tehdä omalla ohjeella. Se on hieman paksumpaa kuin tuo Tarun ganache, mikä sekin on ihanaa.

 

HERKULLINEN SUKLAAKAKKU

24-26 cm irtopohjavuoka

 

Pohja:

 

5 kananmunaa

2 1/2 dl sokeria

200 g voita

200 g maitosuklaata

2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

 

Mittaa voi kattilaan yhdessä suklaan kanssa. Kuumenna keskiteholla sekoitellen niin, että suklaa ja voi sulaa. Jätä jäähtymään. Vatkaa kananmunat ja sokeri keskenään paksuksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon hieman jäähtynyt suklaa-voiseos. Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne edellisten joukkoon. Nostele taikina sekaisin. 

 

Pingota 24 - 26 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.  Voitele vuoan reuna hyvin ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkupohjaa 175 asteessa noin 45 minuutin ajan. Minulla on mennyt aina lähes tunti, mutta uuneissa on eroja, joten kokeile kypsyyttä puisella cocktailtikulla 45 minuutin jälkeen. Jos tikkuun ei jää märkää taikinaa, on kakkupohja kypsä. Jos tikkuun jää märkää taikinaa, niin jatka paistamista viiden minuutin jaksoissa aina välillä kypsyyttä testaten, kunnes tikkuun ei jää märkää taikinaa. Anna kypsän pohjan jäähtyä. 

 

Kuorrutus:

 

150 g tummaa suklaata

5 rkl kuohukermaa

2 rkl rypsiöljyä

 

Mittaa kerma ja öljy kattilaan. Kuumenna kiehumispisteeseen. Sekoita joukkoon pilkotut suklaapalat, sekoittele kunnes kaikki suklaa on sulanut. Voit käyttää myös levyn jälkilämmöllä, jos näyttää, ettei suklaa sula. Kaada kuorrute kakun päälle ja levitä veitsellä tai muulla.