suklaajuustokakku2.jpg

Tässä on suklaajuustokakku josta todella tykkään! Tässä on tarpeeksi suklaata ja tarpeeksi vähän tuorejuustoa. Syksyllä tein tätä piparkakkupohjalla. Se toimi tämän kanssa loistavasti ja on ehdottomasti suosikkini pohjaksi. Tällä kertaa tein vieraille gluteenittoman pohjan ja siihen käytin sekä gluteenittomia digestive- että kaurakeksejä. Tein tällä kertaan 24 cm vuokaan, joten tästä tuli matalahko. Aiemmin tein 20 cm vuokaan ja se oli siten korkeampi. Molempi hyvä.

Tästä kakusta saa helposti gluteenittoman ja laktoosittoman! Muista käyttää silloin myös laktoositonta suklaata.


TUHTI JA SUKLAINEN JUUSTOKAKKU

20-24 cm vuokaan


Pohja:

200 g keksejä

80 g voita


Hienonna keksit esim. pussin sisässä. Sulata voi. Sekoita keksimurut hyvin voihin ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle joko suoraan tarjoilualustalle tai leivinpaperilla pingotetun irtopohjavuoan päälle. Nosta jääkaappiin täyteen teon ajaksi.


200 g maustamatonta tuorejuustoa

4 dl kermaa

400 g suklaata (käytin 150g maito ja 250 tumma)


Sulata suklaa varovasti joko vesihauteessa tai mikrossa. Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi. Sekoita kermaan tuorejuusto ja lopuksi valuta joukkoon suklaa samalla vatkaten. Kauho massa pohjan päälle ja nosta jähmettymään jääkaappiin yön yli.


suklaajuustokakku.jpg

Massa on jämäkkää. Pinnan voi koristella ennen jääkaappiin laittoa tekemällä lusikalla aaltomaisia kuvioita.