Joulusta oli jäänyt pakkaseen muutamia voitaikinalevyjä ja käytin niitä näihin pikkusuolaisiin. En ollut aikaisemmin tehnyt tällaisia, mutta teen varmasti uudelleen. Olivat niin nopsakoita ja helppoja. Ja aineksia voi muuttaa omien mieltymystensä mukaisesti.
PIKKUSUOLAISET VOITAIKINASTA
6 kpl
3 levyä voitaikinaa
Koskenlaskija-sulatejuustoa tai muuta sulate/tuorejuustoa
meetwurstia tai muuta leikkelettä, nakkia, kinkkua, lohta
kirsikkatomaattia, paprikaa tai muuta kasvista
hiukan juustoraastetta
koristeeksi tuoretta basilikaa, persiljaa tms.
Anna voitaikinalevyjen sulaa hetki. Leikkaa levyt puoliksi. Viillä veitsellä viillot jokaiseen neliöön noin 1 cm reunasta, jotta reunat pääsevät paistossa paremmin nousemaan. Laita pohjan päälle ensin sulatejustoa tms., sitten asettele päälle liha/kala ja kasvikset. Ripottele päälle hieman juustoraastetta. Paista 225 asteessa 12 -15 minuuttia. Koristele ennen tarjoilua tuoreella yrtin oksalla.
Kommentit