rieska3.jpg

Minua aina harmittaa, jos puuroa menee hukkaan. Joskus puuro menee kaikki, mutta aina ei osaa arvata, kuinka monelle puuro maistuu sinä aamuna tai iltana. Oon usein tehnyt puuronjämistä pannaria kaurajauhoilla, mikä sekin on oikein tuhtia välipalaa, mutta ei sitä kovin monta kertaa viikossa viitsi tehdä. En ymmärrä, miksi en aiemmin tätä kaurarieskaa ole hoksannut, vaikka kaurarieskan ystävä oonkin ja muuten kyllä rieskaa on tullut tehtyä.

Tämä on kyllä niin helppo, nopea ja herkullinen tapa hyödyntää hävikkiä, että oon ihan innoissani tästä! Eikä taikinan kanssa ole niin nuukaa. Toisinaan taikina jää löysemmäksi, toisinaan siitä tulee paksumpaa. Aina on uunista tullut kypsä leipä. Ah nam, onko rieskaa parempaa?! 


KAURARIESKA PUURONJÄMISTÄ

1 iso pellin kokoinen rieska


n. 4 dl kylmää paksua puuroa

1 dl vettä

3/4 tl suolaa

2 - 3 dl kaurajauhoa

(tai esim. sämpylä/hiivaleipäjauhoa)


rieska.jpg


Ohje on suuntaa antava, sillä puuroahan jää eri määriä. Itse saatan säästää parin kolmen päivän jämät jääkaappiin ja teen rieskaa sitten. Ohje on siis tehty kylmään puuroon. Jos puuro on vielä tuoretta, veden voi jättää pois. Taikina saa olla jämäkkää, mutta on vielä hyvinkin tarttuvaa. Itse teen sellaista, että jaksan vielä puuhaarukalla sekoittaa.

Lisää puuroon vesi ja hämmennä se sileäksi. Lisää suola ja jauhot. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Taputtele jauhoja reilusti apuna käyttäen ohueksi rieskaksi (n. 5mm). Pistele riska hyvin haarukalla. Paista hieman uunin keskitasoa ylempänä 225 asteessa n. 25 minuuttia. Tai 250 asteessa 15-20 minuuttia. Pintaan saa tulla hieman väriä.

Nauti voin kera!


rieska2.jpg