teekeksit2.jpg

Ystävänpäivä kolkuttelee jo ovea. En yleensä hirveästi inspiroidu ystäväpäivästä, mutta nyt satuin tekemään jo aiemmin siskolleni lahjaksi näitä teepikkuleipiä, joten niillä sopii aloittaa tämä viikko. Pikkuleivissä on mausteena teepuruja. Se antaa pikkuleiville mukavan, joskin melko miedon säväyksen. Mietinkin, pitäisikö teetä olla enemmän, mutta mies meinasi, että sopivasti maistuu. :D Teelaatua voi vaihdella oman mieltymyksensä mukaisesti. Me ei itse olla teen juojia ja kaapissa oli vain tuota Viisasten teetä, siksi se valikoitui mauksi. Itse välttelen laiskuuttani kaulittavien pikkuleipien tekoa, mutta näiden tekeminen oli mielestäni sangen näppärää. Teen varmasti toistekin.

Ohjeen olen ottanut Itse tehnyt lahjat 100 ohjetta -kirjasta. Muutin ohjetta teen ja munan osalta.

 

TEEN YSTÄVÄN SYDÄMET

n. 25 kpl

 

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 dl tomusokeria

1 tl teepurua 

100 g huoneenlämpöistä voita

1 muna

 

Sekoita vehnäjauhot, tomusokeri ja tee hyvin kulhossa. Lisää voi ja muna ja sekoita nopeasti pehmeäksi taikinaksi. Painele taikina litteäksi, kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin n.30 minuutiksi.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita pari peltiä valmiiksi leivinpapereineen.

Kauli taikina kevyesti jauhotetulla pöydällä n. 4 -5 mm paksuksi levyksi. Ota taikinasta muotilla sydämiä ja asettele ne pellille, jätä pieni leviämisvara. Paista hieman keskitasoa ylempänä 8-10 minuuttia, kunnes pikkuleivät ovat saaneet vähän väriä. Anna jäähtyä.

 

Vinkki: Teellä voit maustaa vaikka oman lempparipikkuleipätaikinasi. 

teekeksit.jpg

Sydämellistä viikkoa!