runeberit2.jpg

Olen tehnyt Runebergin torttuja todella harvoin, vaikka tykkään niistä kyllä. Nyt oli pakko tehdä, kun en saanut rauhaa näiltä testirunebergeilta. Hyvä niin, sillä näistä tuli aivan superhyviä! Mies meinasi, ettei ole koskaan syönyt näin hyviä Runegerin torttuja. Se on taas eri asia, kuinka runebergimaisena näitä voi pitää, kun puolukkaakin on sydämenä. :) Meillä vaan ei tykätä vadelmahillosta ja puolukkasurvosta sattui olemaan reilunlaisesti jääkaapissa. Ja mikäs sen paremmin sopii rukiin kanssa kuin puolukka. Suosittelen lämpimästi! <3

runeberit3.jpg


RUISRUNEBERGIT PUOLUKKASYDÄMELLÄ

(12 kpl muffinssipellillä + 7 pientä muffinsivuokaa)


200 g huoneenlämpöistä voita

2 dl sokeria

2 munaa

2 dl mantelijauhetta

2 dl ruisjauhoa

1 dl ruiskorppujauhoa

1 dl gluteenittomia keksejä/pipareita (käytin Digestive)

1 1/2 tl leivinjauhetta

2 tl kardemummaa

3/4 dl kermaa


1 - 2 dl sokeroitua puolukkasurvosta

1 tl perunajauhoa

n. 1 dl omenamehua

n. 1 dl vispikermaa


Voitele ja korppujauhota muffinssipellin kolot ja/tai laita muffinssivuoat valmiiksi pellin päälle. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne kerman kanssa taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi massaksi. Annostele taikina muffinsipellin koloihin ja muffinsivuokiin. Tasoita pinta ja tee pieni kolo jauhoja apuna käyttäen jokaiseen torttuun. Sekoita 1 dl sokeroituun puolukkasurvokseen 1 tl perunajauhoa ja annostele nokare survosta jokaiseen pieneen koloon. Paista torttuja uunin keskitasolla 13-15 minuuttia koosta riippuen. Testaa kypsyys puutikulla.

Kumoa tortut muffinssipelliltä. Kannattaa ensin kiertää veitsellä jokaisen tortun reunat, että irtoaa hyvin. Kuumenna omenamehu ja sivele sitä esim. pullasudilla torttujen pintaan. Jos tykkäät kosteista tortuista, sivele mehua reilusti. Itse laitoin kostutusta maltillisesti. Anna torttujen jäähtyä. Jos puolukkasilmä on mennyt paistossa piiloon, ota hiukan sokeroitua puolukkasurvosta ja lisää nokare jokaisen tortun keskelle. Vaahdota kerma ja pursota se puolukkasilmän ympärille.


runeberit.jpg

Hyvää Runegergin päivää!