kaura-tattarikeksit2.jpg

Tämä "sokeriherkuton" tammikuu innoitti minut kokeilemaan suolaisia keksejä. Enpä ollutkaan aikaisemmin tehnyt minkäänlaisia. Nämä keksit kehittelin muiden reseptien sekä kaapista saatavilla olevien "terveellisempien" jauhojen pohjalta. Näistä tulikin aika kivoja. Olin kuitenkin yllättynyt, miten hyvin nämä upposivat lapsille. Itse tykkäsin syödä näitä juustosiivun kera. Minusta nämä sopisivatkin parhaiten erilaisten juustojen kanssa naposteltaviksi. Suolan määrää ehkä vähentäisin ensi kerralla, mutta kuinka olennaisesti se vaikuttaa keksien makuun, jää nähtäväksi.

Taikinan tekeminen on helppoa ja nopeaa. Taikinan käsittely hieman haastavampaa murenevuuden takia, mutta kuitenkin kohtuullista. Kannattaa kaulia leivinpaperien välissä, sujuu siten parhaiten.


SUOLAISET KAURA-TATTARIKEKSIT

n. 25 kpl


1 dl tattarijauhoa

2 dl gluteenitonta jauhoseosta  (käytin Kotimaista-sarjan kaura-perunajauho)

1 dl kauralesettä

1 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa (kokeilen ensi kerralla 3/4 tl)

100 g voita sulana

1/2 dl maitoa


Sekoita kuivat aineet kulhossa hyvin sekaisin. Lisää voisula ja maito. Sekoita nopeasti esim. sähkövatkaimella. Taikina näyttää murumaiselta. Purista taikina käsin kasaan ja painele se leivinpaperin päälle. Aseta toinen leivinpaperi päälle ja kauli taikina n. 5 mm paksuiseksi levyksi. 

kaura-tattarikeksit.jpg


Tee esim. viivottimen ja taikinapyörän avulla samankokoisia keksejä. Pistele keksit haarukalla. Paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla n. 15 minuuttia. Irrottele heti uunista oton jälkeen keksit terävällä veitsellä toisistaan. Irtoavat näin hyvin ja siististi.


kaura-tattarikeksit3.jpg