kaura-tattarileip%C3%A4.jpg

Uusi vuosi alkoi meillä taas ilman sokeriherkkuja. Eli blogissa on tammikuun aikana luvassa vain suolaisia, leipiä tai muuta vastaavaa. Tämä kaura-tattarileipä sai innoituksen kaupan leivästä, jota oli äidilläni mukana meillä käydessään. En ole tattarijauhoja aiemmin käyttänyt, joten oli uusi tuttavuus minulle. Tattari onkin hyvä "vilja"! Kannattaa perehtyä ja testata.

Tämä leipä oli maukasta ja muhevaa. Tattarin maku on hieman erilainen, mutta siihen tottuu kyllä hetimiten. Yllättynyt olin leivän rakenteesta, miten hyvä se olikaan!


KAURA-TATTARILEIPÄ

1 leipä 1,5 litran vuokaan


5 dl lämmintä vettä

2 tl psyllium-jauhetta

50 g hiivaa

1 rkl hunajaa

1 tl suolaa

1 dl siemeniä (käytin auringonkukan ja unikon)

4 dl kaurajauhoja

3 1/2 dl tattarijauhoja


nokare voita vuoan voiteluun


Sekoita psyllium-jauhe lämpimään veteen. Anna turvota n. 10 minuuttia. Liota joukkoon hiiva ja lisää muut aineet. Sekoita ainekset hyvin esim. vatkaimen taikinakoukuilla. Jätä kulhoon muovin alle nousemaan puoleksi tunniksi. 

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele 1,5 litran leipävuoka voilla. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta ja paista uunin alimmalla tasolla 50-60 minuuttia. Kypsä leipä kumisee pohjaan koputettaessa. Kumoa leipä vuoasta ja anna jäähtyä ennen leikkaamista, jos vain maltat. :)

kaura-tattarileip%C3%A42.jpg