tuuloman%20torttu2.jpg

Lapsena saatiin Tuuloman torttua eräällä naapurin mummolla. Voi että se oli hyvää, ihan maailman parasta piirakkaa! Kai sitä kotonakin tehtiin, mutta suklaapiirakaksi sitä kutsuttiin, eikä se koskaan maistunut kotona niin hyvältä kuin naapurissa. Eipä ollut tullut tehtyä tätä vaaleapohjaista versiota vuosikausiin, mutta oli kyllä verrattoman hyvää. Tykkään tästä oikeastaan enemmän kuin tummapohjaisista siskoistaan.


TUULOMAN TORTTU

peltillinen (37 x 32cm)


4 munaa

4 dl sokeria

250 g sulaa voita

2 1/2 dl maitoa

7 dl vehnäjauhoja

3 3/4 tl leivinjauhetta

2 1/2 tl vanilijasokeria


Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää jauhoja sihdin läpi vähitellen vuorotellen maidon kanssa lastalla sekoittaen. Lisää lopuksi voi ja sekoita taikina tasaiseksi. Vältä turhaa sekoittamista. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla.


Kuorrute:

250 g tomusokeria

2 1/2 rkl tummaa kaakaojauhetta

80 g voita sulana

n. 6rkl kahvia


Sulata voi. Sekoita siihen tomusokeri ja kaakao. Lisää kahvia ensin 4 rkl. Sekoita ja tarkista paksuus. Jos tuntuu kovin jäykältä, lisää 1-2 rkl lisää. Levitä jäähtyneen (tai ainakin osittain jäähtyneen) pohjan päälle. Anna jäähtyä kokonaan kylmässä niin saat leikattua siistejä paloja ja piirakka maistuukin paremmalle. :)


tuuloman%20torttu.jpg


Nautitaan kylmänä minkä juoman kera tahansa, vaikka kahvi onkin poikaa! ;)