kookoskeot2.jpg

Nämä kookoskeot jakavat takuulla mielipiteet! Kookos on ainakin meidän perheessä niin mielet jakava aines. Oikeastaan sain herkutella näillä keoilla ihan yksin muutaman palan menetystä lukuunottamatta. Minusta nämä ovat konvehtien veroisia, ihan superherkullisia!

Olen tehnyt kekoja aiemminkin pikkuisen eri ohjeella täällä, mutta nyt halusin kokeilla korvata sokerin taatelilla, ja se onnistui hyvin. Koristelin pinnan tummalla suklaalla, mutta halutessaan suklaan voi jättää pois. Suklaa toki antaa näihin juhlavan säväyksen. :)


KOOKOSKEOT

n. 20 kpl


50 g voita sulana

200 g kookoshiutaleita

100 g tuoreita taateleita (kivet poistettuna)

2 munaa

(tummaa suklaata muutama pala)


Sulata voi. Poista taateleista kivet ja mittaa 100 g blenderiin. Lisää munat joukkoon ja sekoita blenderillä tai sauvasekoittimella niin, että taatelit hienontuvat munamassan joukkoon. Kaada massa kulhoon. Lisää kookoshiutaleet ja voi. Sekoita tasaiseksi massaksi.

kookoskeot.jpg

Tee pellille massasta kekoja ja paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla n. 10 minuuttia, kunnes pinta on saanut vähän väriä. Anna jäähtyä. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Levitä suklaata nauhamaisesti esim. lusikalla kekojen päälle. Anna jähmettyä kylmässä. Säilytä jääkaapissa rasiassa. 

kookoskeot3.jpg

Nautitaan hyvän kahvin kera tai sellaisenaan.