kaurakakkarat2.jpg

Mulla on taipumusta siihen, että kahvin kanssa pitäisi olla jotain suuhun pantavaa. Nämä kaura-pähkinäkeksit ovat turvallinen valinta päiväkahville, jos haluaa käyttää vähemmän sokeria. Makeuttajana toimii nimittäin taateli eikä sokerilisää tarvita. Kaura on aina hyvä valinta niinkuin pähkinätkin. Pähkinät tuovat näihin myös mukavan rouheaa suutuntumaa.

Keksit kannattaa nauttia heti jäähtymisen jälkeen, jolloin pinta on vielä rapsakka. Sisältä nämä ovat pehmeitä. Minulle maistui hyvin myös seuraavana päivänä. :)

 

TAATELILLA MAKEUTETUT KAURA-PÄHKINÄKEKSIT

n. 15 kpl

 

85 g voita

100 g taateleita (ilman kiviä)

1 kananmuna

2 1/2 dl kaurahiutaleita

pari - kolme kouraa pähkinöitä

 

Sulata voi ja jätä jäähtymään. Poista taateleista kivet. Soseuta taatelit munan kanssa blenderissä tai sauvasekoittimella. Heitä joukkoon pähkinät ja pyöräytä ne hienommiksi tai hienonna veitsellä. Lisää seokseen voi ja kauraryynit. Sekoita massa tasaiseksi. Lusikoi kökkäreitä pellille ja tasoita lusikalla mataliksi kekseiksi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 12 - 14 minuuttia. 

 

kaurakakkarat.jpg

Nauti välipalaksi!