kokoperheensuklaakakku.jpg

Kovin on nyt suklaista ollut viime aikoina täällä blogissa. :) Tätä suklaakakkua makusteltiin viime viikolla, kun tarjosin ystävänpäiväkahvit kahdelle naapurissa asuvalle ystävälle lapsineen. Meillä oli siis pienimuotoiset "juhlat". Ihana hetki arjen tohinan keskellä. Kiitos A ja R! <3

Tämän kakun ohje löytyy jo blogistani täältä. Hieman muokkasin ohjetta kaapista löytyvien ainesten mukaiseksi. Aika lailla neljä vuotta sitten olen tehnyt tätä kakkua viimeksi, kun olympiatunnelmissa sillonkin oltiin. :) En muistanutkaan, miten ihanaa kakkua tämä on! 

 

KOKO PERHEEN SUKLAAKAKKU

8 hengelle

 

Kakku:

175 g (suolatonta) voita sekä hieman vuoan voiteluun

100 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 50-60%) pieneksi pilkottuina

200 g vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

100 g mantelijauhetta

275 g tummaa muscovadosokeria (käytin ruokokide-)

1 tl vanilijauutetta (käytin vanilijasokeria)

3 kananmunaa kevyesti vatkattuna

1 ½ dl piimää (käytin jugurttia)

 

Kuorrute:

90 g tummaa suklaata (50-60%) paloiteltuna

40 g huoneenlämpöistä (suolatonta) voita kuutioituna

1 rkl vaaleaa siirappia (käytin tummaa)

2 rkl tummaa muscovadosokeria (käytin talous-)

1 ½ dl kuohukermaa

 

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele 2 halkaisijaltaan 20 cm:n irtopohjavuokaa ja vuoraa pohjat leivinpaperilla.

Pane suklaa kulhoon ja kaada päälle 120 ml vastakiehautettua vettä. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut ja siirrä sivuun jäähtymään.

Sihtaa kulhossa yhteen vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda. Sekoita joukkoon mantelijauhe. Vatkaa voi ja sokeri hyvin kuohkeaksi vaahdoksi (n. 5 min.). Sekoita vanilijauute kananmunan joukkoon. Kaada munaseos hyvin hitaasti ja samalla vatkaten voi-sokerivaahtoon. Lisää sekoittamisen aikana joukkoon 1 rkl vehnäjauhoja, jotta seos ei juoksetu. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa ja piimä.

Kääntele loput vehnäjauhot hyvin kevyesti seokseen ja jaa seos kakkuvuokiin. Paista uunissa 30-35 minuuttia tai kunnes pinta tuntuu kimmoisalta sormella kevyesti painettaessa. Anna seistä muutaman minuutin ajan ja kumoa kakut ritilälle. Poista leivinpaperit ja anna jäähtyä ritilällä kokonaan.

Aloita kuorrutteen valmistaminen sulattamalla suklaa ja voi kulhossa hiljalleen kiehuvan vesikattilan päällä. Katso, ettei kulhon pohja osu veteen. Nosta kulho kattilan päältä, sekoita joukkoon siirappi ja sokeri ja lopuksi kerma. Anna jäähtyä kokonaan ja vatkaa seosta, kunnes se alkaa paksuuntua. Levitä puolet kuorrutteesta toisen kakkupohjan päälle. Nosta toinen kakku päälle ja levitä loppu kuorrute tasaisesti kakun pintaan.

 

kokoperheensuklaakakku2.jpg

Hyvää ystävänpäivää! <3