kinkkukierteet4.jpg

Tein jouluksi rahkavoitaikinasta helppoja ja herkullisia jauhelihakierteitä. Suurin osa odottaa kyllä vielä pakasteessa, kun eihän sitä jouluna mahdottomia ehdi syödä. Alunperin olin ajatellut tehdä pasteijoita, mutta nämä kierteet tuntuivat niin näppäriltä, että päädyinkin näihin. Nämä sopivat mainiosti myös Uuden Vuoden valvojaisiin, jos joku jaksaa valvoa. Meillä on ruukattu ottaa Uusi Vuosi vastaan Nukku-Matin mailla. :)

Rahkavoitaikinan ohje löytyy täältä.

kinkkukierteet.jpg

Täytettä voi toki käyttää myös pasteijoissa.


JAUHELIHAKIERTEET


400 g jauhelihaa

200 g ruohosipuli- tai muuta maustettua tuorejuustoa

paprikaa

persiljaa

musta- ja valkopippuria

suolaa

sipuli

tilkka rasvaa


Pilko sipuli ja kuullota sitä hetki pannulla tilkassa öljyä tai voita. Lisää jauheliha pannulle ja ruskista. Pilko paprika ja lisää pannulle. Anna hautua hetki. Lisää lopuksi tuorejuusto ja mausteet. Sekoita, kunnes tuorejuusto on sekoittunut jauhelihaan kunnolla. Anna täytteen jäähtyä.

kinkkukierteet2.jpg



















Kauli rahkavoitaikina kahdessa osassa suorakaiteen muotoon. (Joudut ensin pehmittämään taikinaa kaulittavaan kuntoon.) Taikinamatto saisi olla n. 22 - 25 cm leveä. Levitä puolet täytteestä toiselle taikinalevylle ja kääri levy pituussuunnassa rullalle. Saumakohtaan sipaise pullasudilla hieman vettä ja nipistä sauma kiinni, jottei kiekot repsahda uunissa auki. Leikkaa kääröstä n. 1 cm paksuja kiekkoja ja nosta ne pellille. Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 10 - 13 minuuttia.


kinkkukierteet3.jpg