ruispiparit2.jpg

Tein tänäkin vuonna jouluksi ruispipareita. Viime vuonna tein tällä ohjeella. Nyt muokkasin ohjetta hunajaiseksi, sillä kaapistani ei löytynyt sokeria. Mutta ei se mitään. Suussasulavia pipareita tuli näistäkin. Maku ei ole ehkä ihan niin makea kuin sokerilla tehtynä. Hyvin rukiisia nämä ovat. Lisäsin myös piparkakkumausteen määrää. Vieläkin voisi lisätä mausteita. Itse tykkään näistä kyllä paljon! Täältä löytyy toiset, hieman erilaiset ruispiparit. Ihania nekin!


RUISPIPARIT


300 g voita

130 g 100 % hunajaa

1 1/2 tl leivinjauhetta

6 tl piparkakkumaustetta

2 tl  kardemummaa

4 1/2 dl ruisjauhoja

2 1/4 dl perunajauhoja


Vaahdota voi ja hunaja. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja vatkaa nopeasti taikinaan. Nosta taikina hetkeksi kylmään. Jauhota leivinpöytä ruisjauhoilla. Kauli taikina ohueksi (3-4mm) ja ota muotilla pipareita. Nosta piparit leivinpaperin päälle pellille ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 minuuttia. Tarkkaile etteivät pääse palamaan!


ruispiparit.jpg