suomihalko2.jpg

Meillä juhlittiin isää herkullisella koivuhalolla. (Vaikka suolaiset herkut olivatkin pääosassa. ;)) Itsenäisyyspäivän lähestyessä ja erityisesti näin juhlavuonna on mukava miettiä vähän Suomi-leivonnaisia. Minusta koivuhalko sopii hyvin siihen teemaan. Ja miten se mustikkakin tahtoo aina puskea mieleen, kun miettii aiheeseen sopivaa marjaa!? :)

Tämä halko oli todella hyvää (älyttömän hyvää!) ja melko yksinkertainen tehdäkin. Kääretortun välissä on vanilijaista voi-tuorejuustokreemiä sekä mustikkahilloa. Keitin mustikkahillon itse hillo-marmeladisokerista (hyvin helppoa), mutta kaupan hillot ja marmeladit käy myös aivan hyvin. Pinnalla on valkosuklaa-voiseosta. Aika makeaa tämä siis on. Jos jotain kokeilisin muuttaa ensi kerralla, vähentäisin kreemin sokerimäärää hiukan. Vähempikin makeus varmasti riittäisi.



SUOMI-HALKO


Pohja:


4 munaa

1 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

½ tl leivinjauhetta


Täyte:


1/2 litraa mustikoita

85-100 g hillo-marmeladisokeria


150 g huoneenlämpöistä voita

3 dl tomusokeria

2 rkl vanilijasokeria

100 g  maustamatonta tuorejuustoa


Kuorrute:


200 g valkosuklaata

n. 50 g voita

tummaa suklaata muutama pala



Keitä ensin mustikkahillo pakkauksessa olevan ohjeen mukaan ja anna hillon jäähtyä.


Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi seuloen munavaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa 7-8 minuuttia. Kumoa levy sokeroidun leivinpaperin päälle tasaiselle alustalle.  Anna jäähtyä.


Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vatkaa n. minuutti pari.


Poista kääretortusta paperi ja levitä pinnalle ensin mustikkahillo ja sitten kreemi. Kääri tiukaksi rullaksi ja nosta jääkaappiin leivinpaperiin  käärittynä vähintään tunniksi jähmettymään.


Sulata valkosuklaa ja voi mikrossa. Anna hieman jähmettyä. Levitä seos kääretortun päälle esim. lusikalla. Voit vedellä kuvioita myös haarukalla. Korista pinta sulatetusta tummasta suklaasta tehdyillä raidoilla.


Huom. Nosta kääretorttu huoneenlämpöön noin 1/2 tuntia ennen tarjoilua. Tällöin se on helpompi leikata ja myös täytteen maku pääsee paremmin oikeuksiinsa.



suomihalko5.jpg