risti%C3%A4iset7pg.jpg

Meillä juhlittiin pyhäinpäivänä Lassi-vauvan ristiäisiä. Heräsin aikaisin aamulla ihan karmeaan päänsärkyyn. Migreeniä kai se oli. Onneksi olin tehnyt edellisenä päivänä asioita pitkälle valmiiksi, muuten olisi tullut kiire. Jouduin lepäilemään ja hoitamaan itseäni melko tovin, jotta pystyin jotain tekemään. Muutamissa asioissa jouduin oikaisemaan, mm. juustokakun koristelu jäi suunniteltua yksinkertaisemmaksi. Mutta pääasia, että Lassi sai kasteen ja saatiin viettää ihanat ja mukavat ristiäiset! <3 Päänsärkykin laimeni päivän mittaan. :)

risti%C3%A4iset3.jpg

Tarjottiin juhlissa mm. tätä mokka-lakkakakkua, jonka ohje löytyy jo täältä. Ihanaa, hieman erikoisempaa kakkua. Tällä kertaa käytettiin lakkahillon sijasta oikeita lakkoja. Pohjana gluteeniton vaalea pohja ja täytteenä lakkojen lisäksi tuota samaa pikakahvilla ja kaakaolla maustettua kermaa mitä kakun pinnassakin on. Nams!

risti%C3%A4iset4.jpg

Tästä pipari-puolukkajuustokakusta laitan ohjetta erilliseen postaukseen, kunhan ehdin. Tämä oli lempeän kirpakkaa ja raikasta kakkua. Ehdottomasti yksi suosikkijuustokakkuni! 

Tuossa ylimmässä kuvassa näkyy myös vaaleakuorrutteinen sinihelminen kakku. Se oli herkullista, mehevää ja aina niin maistuvaa porkkanakakkua. Lähempi kuvaaminen siitä unohtui kokonaan. Pohjan ohje löytyy täältä. Tein kaksi pohjaa, joista käytin puolitoista eli tein kolmilevyisen kakun. Kuorrute syntyi summittaisesti, mutta se on tätä ohjetta mukaillen tehty.

risti%C3%A4iset5.jpg

Pullaihmisenä haluan juhliin aina myös pullaa. Näistä herttaisista rinkilöistä on tullut meidän ristiäisiin jo perinne. :) Ohje löytyy täältä.

Pikkuleivät jätin tällä kertaa kokonaan tekemättä. Makusteltiin sen sijaan Suomi 100 -suklaita. Äitini toi lisäksi leipäjuustoa lakkahillon kera. Nams!

risti%C3%A4iset2.jpg

Suolaisena oli salaatin lisäksi tarjolla hyydytettyä kinkkujuustokakkua ja lohipiirakkaa. Juustokakun ohje löytyy täältä. Minusta, harmi vaan, tämä oli parhaimmillaan vasta ristiäisten jälkeisenä päivänä, vaikka tein tämän hyytymään jo torstaina. Pienempi kakku oli gluteeniton. Pohjan tein gluteenittomasta täysjyväleivästä. Se olikin niin hyvä pohja, että olisi voinut hyvin tehdä samasta leivästä kaikille yhteisen kakun.

Lohipiirakan ohje löytyy täältä. Helppo, herkullinen ja gluteeniton piirakka.

risti%C3%A4iset8.jpg