Näistä marjaisista ja terveellisistä herkuista tuli kyllä meistä muutaman suosikkeja heti kertaheitolla. Palleroiden pinta on hyvinkin kirpakka. Käytin niihin Biokian mustikka- ja karpalojauheita. Sisus on taateleiden, mantelijauhon ja kaurahiutaleiden seos, jonka maustoin kaakaolla ja kardemummalla. Tuo pinnan kirpakkuus sulaa ihanasti suussa, tulee mieleen lapsuudesta lakritsijauhe, jota taidettiin myydä karkkina. Täytteen makoisuus tasoittaa tuon kirpakkuuden ihanasti. Ja kaikki ilman sokeria, bravo! Mainittakoon, että osa lapsistakin ihastui näihin.
Näistä mustikkapalleroissa maistui aavistus mustikkapiirakkaa.
Pallerot on erittäin helppo tehdä, jos omistaa tehosekoittimen. Lapset pyörittelevät pallosia mielellään.
TAATELIPALLOT
15 -20 kpl
200 g pehmeitä taateleita
3/4 dl kaurahiutaleita tai gluteenittomia kaurahiutaleita
3/4 dl mantelijauhoa
1/2 - 1 tl kardemummaa
1 - 2 tl tummaa kaakaojauhetta
Biokian mustikka- ja karpalojauhetta
Poista taateleista kivet. Mittaa tehosekoittimeen kaurahiutaleet, mantelijauho ja mausteet. Sekoita. Lisää puolet taateleista ja hienonna. Lisää loput taateleista, aja massaa, kunnes seos on tasaista ja taikinamaista. Ota massasta pieniä nokareita ja pyörittele palloiksi. Kierittele heti marjajauheessa. Säilytä jääkaapissa.
YHTEISTYÖSSÄ:
Kommentit