risti%C3%A4iset4.jpg

Tässäpä ohje tähän ristiäisissä tarjottuun pipariseen puolukkajuustokakkuun. Tämä on kyllä niin minun makuuni: lempeän kirpakkaa ja raikasta, nam! Tuon täytteen ohjeen olen muokannut Taikakakkujen Tarulta täältä. Kiitos Taru! <3 Suurensin hieman ohjetta ja vähensin pikkusen sokeria ja liivatetta. Tämä on kyllä ehdottomasti yksi suosikkijuustokakkuni!


PUOLUKKAJUUSTOKAKKU

n. 24 cm vuokaan


Pohja:

200 g piparkakkuja (gluteeniton käy hyvin)

75 g voita


Murskaa piparkakut. Sulata voi ja sekoita piparimurut siihen. Painele leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. 


Täyte:

3 dl kermaa

300 g maustamatonta tuorejuustoa

300 g (1 1/2 prk) Valion vanilijarahkaa 

4 1/2 dl puolukkaa

2 1/2 dl sokeria

8 liivatelehteä

tilkka vettä


Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma. Soseuta puolukka sauvasekoittimella. Lisää kermavaahtoon sokeri, tuorejuusto, vanilijarahka ja puolukkasose. Kiehauta vesitilkka ja liota liivatteet siihen. Lisää hieman jäähtyneenä, ohuena nauhana täytteeseen. Kaada täyte piparipohjan päälle ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai mielummin yön yli.