Tässäpä ohje tähän ristiäisissä tarjottuun pipariseen puolukkajuustokakkuun. Tämä on kyllä niin minun makuuni: lempeän kirpakkaa ja raikasta, nam! Tuon täytteen ohjeen olen muokannut Taikakakkujen Tarulta täältä. Kiitos Taru! <3 Suurensin hieman ohjetta ja vähensin pikkusen sokeria ja liivatetta. Tämä on kyllä ehdottomasti yksi suosikkijuustokakkuni!
PUOLUKKAJUUSTOKAKKU
n. 24 cm vuokaan
Pohja:
200 g piparkakkuja (gluteeniton käy hyvin)
75 g voita
Murskaa piparkakut. Sulata voi ja sekoita piparimurut siihen. Painele leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
Täyte:
3 dl kermaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
300 g (1 1/2 prk) Valion vanilijarahkaa
4 1/2 dl puolukkaa
2 1/2 dl sokeria
8 liivatelehteä
tilkka vettä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma. Soseuta puolukka sauvasekoittimella. Lisää kermavaahtoon sokeri, tuorejuusto, vanilijarahka ja puolukkasose. Kiehauta vesitilkka ja liota liivatteet siihen. Lisää hieman jäähtyneenä, ohuena nauhana täytteeseen. Kaada täyte piparipohjan päälle ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai mielummin yön yli.
Kommentit