karpalok%C3%A4%C3%A4ris3.jpg

Sain päähäni testata Biokian 100% karpalojauhetta kääretortussa, sekä pohjassa että täytteessä. Hyvä olikin testin lopputulos: torttu oli miedon kirpeä ja karpaloinen, erilainen ja ihanan makuinen. Tykkäsin tästä todella paljon. Samoin mies kehui ja lapsetkin, vaikka osa meinasi jättää kokonaan maistelematta karpalon takia. Tätä tulen tekemään varmasti muulloinkin. Helppo ja nopeakin on. Ihan hiukan murenevampi oli tuo pohjan rakenne kuin perinteisessä kääretortussa, mutta leikkaaminen onnistui silti hyvin.

Tämä karpalotorttu sopisi hyvin vaikka joulun kahvipöytään. Erilaisia makuja voisi testata muillakin Biokian jauheilla. 


KARPALOKÄÄRETORTTU


Pohja:

4 munaa

1 1/4 dl sokeria

1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

1/2 dl Biokian karpalojauhetta

1/2 tl leivinjauhetta

sokeria leivinpaperille käännettäessä


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja sihtaa seos muna-sokerivaahtoon ja sekoita lastalla nostellen. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille tasaisesti. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla n. 7 minuuttia. (Varo ettei pala!) Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.


Täyte:

150 g huoneenläpöistä voita

3 dl tomusokeria

2 rkl vanilijasokeria

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1 1/2 rkl Biokian karpalojauhetta


Käytä huoneenlämpöisiä raaka-aineita (myös tuorejuusto!). Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto muutamassa erässä ja vatkaa sekaisin. Lisää lopuksi karpalojauhe. Tarkista maku! Lisää halutessasi jauhetta. Käännä kääretorttu paistopuoli ylöspäin. Levitä täyte pohjan päälle. Kääri pohja tiukalle rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Nosta jääkaappiin jähmettymään ennen paloiksi leikkaamista.


karpalok%C3%A4%C3%A4ris2.jpg


YHTEISTYÖSSÄ:

lataa.jpg      lataa.jpg