karpaloleip%C3%A42.jpg

Tässä helppotekoinen, ihanan rouhea ja pikkuisen makea leipä. Tykkään tästä itse hirveästi. Nam! Leipää on helppo muokata oman maun suuntaan vaihtamalla marjoja, hedelmiä, pähkinöitä, siemeniä tai ryynejä. Käytin itse näihin Biokian kuivattuja karpaloita. Leipä säilyy hyvin huoneenlämmössä muutamia päiviä pussiin pakattuna. Jännä ilmiö on vain se, että auringonkukansiemenet muuttuvat ajan kuluessa vihreiksi. :) Mistähän lie johtuu...


KARPALOINEN RAEJUUSTOSIEMENLIMPPU

1 leipä


1 1/4 dl Biokian kuivattuja karpaloita

3/4 dl auringonkukan siemeniä

3/4 dl maapähkinöitä rouhittuna tai muuta pähkinää

7 dl hiivaleipäjauhoja

2 tl ruokasoodaa

1 tl suolaa

2 dl raejuustoa

3 dl vettä

1/2 dl rypsiöljyä


Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele pitkulainen, n. 1 1/2 litran kokoinen vuoka. Sekoita kuivatut karpalot, auringonkukansiemenet ja pähkinät kuiviin aineisiin kulhossa. Sekoita joukkoon raejuusto, vesi ja rypsiöljy. Kaada tahmea taikina vuokaan. Paista leipää uunin alaosassa noin 60 minuuttia. Peitä tarpeen tullen leipä viimeiseksi 10 minuutiksi foliolla. Kumoa leipä ja anna sen jäähtyä liinan alla.

karpaloleip%C3%A43.jpg


YHTEISTYÖSSÄ:

lataa.jpg     lataa.jpg