mustaherukkasuklaakakku.jpg

Siskoni kävi viikonloppuna ja juhlittiin vielä 2-vuotiastamme. Sain tilaisuuden testata tätä Kakkuviikarin mustaherukka-suklaamoussekakkua. Kakkuun ei totisesti tarvinnut pettyä. Se oli tosi ihana, kiitos Kakkuviikari! <3 Kakussa oli nimenomaan tuo kahden voimakkaan parin yhdistelmä ihan loistava. Yksistään en ehkä näitä juustokakun osasia käyttäisi, vaan juuri kaksistaan ne toimivat täydellisesti. Suosittelen! 

mustaherukkasuklaakakku3.jpg

Pikkusia muokkauksia tein ohjeeseen, muuten ohje on kopioitu Kakkuviikarilta. Tuohon Kakkuviikarin ohjeeseen pääsette tuolta ylälinkin kautta.

 

MUSTAHERUKKA-SUKLAAMOUSSEKAKKU

n. 22 cm vuokaan


Pohja:

175 g suklaacookiekeksejä

n. 50g voita

 

Suklaamousse:

2dl vispikermaa

180g maustamatonta tuorejuustoa

200g tummaa suklaata

0,25dl sokeria

2tl vaniljasokeria

2 liivatetta

3rkl vettä

 

Mustaherukkamousse:

2dl vispikermaa

180g maustamatonta tuorejuustoa

4-5dl mustaherukoita

1dl sokeria

2tl vaniljasokeria

0.5dl sokeria

4 liivatetta

3rkl vettä

 

Hienonna keksit ja sekoita ne voisulan kanssa keskenään. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti lusikan avulla. Suihkauta tässä kohtaa hieman vuokasprayta vuoan reunoille.

 

Laita suklaamoussen liivatteet likoamaan. Sulata suklaa. Vatkaa sitten kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto ja suklaa keskenään. Yhdistä tuorejuusto-suklaaseos ja vatkattu kerma, kevyesti nostellen sekaisin. Mausta sokerilla sekä vaniljasokerilla. Kiehauta sitten tilkka vettä kattilassa ja lisää liotetut, puristellut liivatteet joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana moussen joukkoon. Kaada mousse sitten keksipohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä n. tunti jääkaapissa.

 

Kiehauta sokeri ja mustaherukat kattilassa kunnolla. Paseeraa seos sitten siivilän läpi. Heitä kuoriosat roskikseen ja jäähdytä marjoista irronnut melba. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma ja tuorejuusto vaahdoksi. Lisää joukkoon jäähtynyt mustaherukkamelba ja mausta sokerilla sekä vaniljasokerilla. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja lisää liotetut, puristellut liivatteet. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla sekoittaen. Kaada herukkamousse suklaamoussen päälle ja laita hyytymään vähintään neljäksi tunniksi jääkaappiin.

 

Irroita kakku vuoasta ja koristele esim. suklaakermalla, mustaherukoilla ja herukanlehdillä.

 

mustaherukkasuklaakakku4.jpg