mustikkaj%C3%A4%C3%A4tel%C3%B62.jpg

Tämä mustikkajäätelö on tehty samalla tavoin kuin tämä ihana puolukkajäätelö. Tästä taisi vaan tulla vielä ihanempaa. Mietin ihan, olenko koskaan syönyt näin ihanaa ja täydellistä jäätelöä. Tässä käytin Biokian mustikkamehutiivistettä (täysmehupitoisuus 130%) sekä Biokian valkosuklaamustikoita, suomalaisista mustikoista tehtyjä molemmat. Jäätelön pinnan marmoroin myös mustikkamehutiivisteellä. Siitä tuli kivasti lisämakua jäätelöön. Jäätelö oli pehmeää ja täyteläistä. Ah ja nam! 

mustikkaj%C3%A4%C3%A4tel%C3%B64.jpg

 

IHANA MUSTIKKAJÄÄTELÖ

 

8 dl kuohukermaa

1 prk kondensoitua maitoa, makeutettu (ei valmiiksi keitetty)

1/4 dl glukoosisiirappia

1 dl Biokia mustikkamehutiivistettä (tai hiukan enemmän*)

 

Koristeluun:

esim. Biokian valkosuklaamustikoita +

tilkka mustikkamehutiivistettä*

 

Vaahdota kerma. Lisää joukkoon kondensoitu maito, glukoosisiirappi ja mehu. Vatkaa vielä hetki aineksia sekaisin. Kaada jäätelömassa kulhoon tai kertakäyttöpikareihin. Kaada jäätelön pintaan rantuja mustikkamehutiivisteestä ja vetele hammastikulla pintaa sinne tänne, jotta pintaan tulee marmoroitu kuvio. Koristele pinta valkosuklaamustikoilla. Laita kulhon päälle kansi tai kelmu ja anna olla pakasteessa yön yli. Ota jäätelö huoneenlämpöön pehmenemään hetki ennen tarjoilua.

*JÄLKIHUOM! Tein jäätelöä vieraille uudemman satsin. Jos jäätelöä tulee vuokaan paksumpi kerros, kannattaa noita marmorointeja tehdä myös välikerroksiin, siitä saa mustikkaista makua myös pohjakerroksiin. Tai sitten lisää hiukan mehun määrää jäätelömassaan.

 

mustikkaj%C3%A4%C3%A4tel%C3%B65.jpg

 

YHTEISTYÖSSÄ:

lataa.jpg       lataa.jpg