raparperitorttu3.jpg

Joistakin resepteistä vain tulee suosikkeja. Tässä on yksi sellainen. Helppo ja ihana - siinäpä ne tärkeimmät kriteerit onkin! Saa vieraille näpsäkästi tarjottavaa. Ohjeen olen löytänyt muutama vuosi sitten Suklaapossulta. Kiitos vieläkin sinne! Ohje on niin helppo, että onnistuu takuulla jokaiselta. Eikä astioitakaan tarvitse sotkea kuin yksi. Tuo kauramuru päällä on aivan ihana lisä.

Olen tehnyt tästä myös paksun omenaisen version täällä ja gluteenittoman mustikkapiirakkaversion täällä. Molemmat ihania.


RAPARPERITORTTU

n. 22 cm irtopohjavuokaan

Taikina:
2 kananmunaa
1.25 dl öljyä   
1.25 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1.5 dl sokeria
0.5 tl suolaa
1.5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria 

Päälle:
n. 5 dl raparperin paloja (käytin vähemmän)
1.5 dl kaurahiutaleita 
50 g voita sulatettuna
0.5-0.75 dl sokeria (käytin fariini-)
2 tl vaniljasokeria

Ohje:
Mittaa taikinan kaikki aineet kulhoon ohjeen mukaisessa järjestyksessä ja sekoita nopeasti sekaisin, älä vatkaa. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja levitä tasaisesti pohjalle. Levitä raparperipalat pohjan päälle. Sekoita kaurahiutaleiden joukkoon sula voi ja sokerit. Tämän voit tehdä samassa kulhossa missä teit taikinankin. Ripottele kauraseos raparperipalojen päälle ja laita koko komeus uuniin. Paista 180 asteessa n. 35 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. (Jouduin paistamaan tällä kertaa 45 min.)

Anna jäähtyä hetki tai kokonaan ja nauti vaahdotetun kerman tms. kera. Halutessasi sihtaa tomusokeria päälle.


raparperitorttu5jpg.jpg