jauhelihasarvet.jpg

Tein veljelle hiukan suolasta naposteltavaa. Olen aiemmin tehnyt tällä ohjeella juustosarvia, löytyy täältä. Molemmat versiot ihanan meheviä, maukkaita ja herkullisia! Eikä kovin isotöisiäkään. Suosittelen!


JAUHELIHASARVET 36kpl

10 ½ dl vehnäjauhoja
6 tl leivinjauhetta
3 tl suolaa
8 dl juustoraastetta
150 g voita
3 prk kermaviiliä
voiteluun kananmunaa


Täyte:

400 g jauhelihaa

n. 1/2 paprikaa

suolaa

pippuria

sipulia

n. 1 dl juustoraastetta


 
Ruskista ensin jauheliha ja sipuli. Lisää pilkottu paprika ja anna hautua hetki. Mausta oman makusi mukaan pippurilla ja suolalla. Lisää lopuksi hiukan juustoraastetta. Anna jäähtyä taikinan teon ajan.

Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, suola ja juustoraaste. Lisää huoneenlämpöinen rasva nyppien. Lisää kermaviili ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. (Jos taikina tuntuu hyvin löysältä, voit lisätä hiukan jauhoja, mutta ei kuitenkaan kovin paljon.) Jaa taikina kuuteen osaan. Kauli palat pyöreiksi levyiksi jauhoisella pöydällä. Jaa pyörylät kuuteen sektoriin, lisää jauhelihatäyte leveään päähän ja kääri sarviksi leveästä päästä aloittaen. Voitele sarvet munalla. Voit ripotella pinnalle juustoraastetta. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes sarvet ovat kauniin ruskeita.

jauhelihasarvet2.jpg