puolukkaj%C3%A4%C3%A4tel%C3%B65.jpg

En ole ollut kovin innokas tekemään itse jäätelöä, mutta kun meille tarjottiin serkkulassa todella herkullista itsetehtyä jäätelöä, innostuin testailemaan itsekin. Tästä puolukkajäätelöstä tulikin niin ihanaa, että tätä tehdään meillä toistekin! Eikä ohje ole vaikeudella pilattu.

Käytin jäätelöön testattavaksi saamiani Biokian tuotteita. Tämän satsin maustamiseen käytin Biokian puolukkamehutiivistettä, jonka täysmehupitoisuus on 130%. Kuohukermaa, kondensoitua maitoa, hiukan glukoosisiirappia ja puolukkamehua - se on siinä! Koristeeksi käytin Biokian suklaapuolukoita ja ripsautin pintaan hiukan myös Biokian puolukkajauhetta. Tuota glukoosisiirappia löytyy tavallisesta ruokakaupasta muiden siirappien vierestä.

puolukkaj%C3%A4%C3%A4tel%C3%B64.jpg


PUOLUKKAJÄÄTELÖ


8 dl kuohukermaa

1 prk kondensoitua maitoa, makeutettu (ei valmiiksi keitetty)

1/4 dl glukoosisiirappia

1 dl Biokia puolukkamehutiivistettä


Koristeluun:

esim. Biokian suklaapuolukoita


Vaahdota kerma. Lisää joukkoon kondensoitu maito, glukoosisiirappi ja mehu. Vatkaa vielä hetki aineksia sekaisin. Kaada jäätelömassa kulhoon tai kertakäyttöpikareihin. Koristele pinta suklaapuolukoilla. Laita kulhon päälle kansi tai kelmu ja anna olla pakasteessa yön yli. Ota jäätelö huoneenlämpöön pehmenemään hetki ennen tarjoilua.


puolukkaj%C3%A4%C3%A4tel%C3%B62.jpg


YHTEISTYÖSSÄ:

lataa.jpg        lataa.jpg