banaanij%C3%A4%C3%A4tel%C3%B6t2.jpg

Tämä on ihan varmasti kesän helpoin "jäätelö". Ja niin hyväkin vielä! Tai jos jättää suklaakuorrutteen pois, on vielä helpompi, mutta kyllä tuo suklaa antaa tähän ihan huipun tujun. ;) Itselleni oli yllätys, miten hyvää kohmeinen banaanikin voi olla. Tein itselle oikein superherkun kastamalla suklaan kookoshiutaleisiin. Njam! Olisinko Tarun Taikakakuissa nähnyt tämänkaltaisia joskus muutama vuosi sitten?


Meillä kävi näin: Olin tehnyt jokaiselle yhden puikon pakasteeseen. Kun välipalalla söimme näitä, meidän vajaa 2-vuotias söi omastaan suklaat ja jätti banaanin tauolle (panin sen takaisin pakkaseen). Putsasin suklaasuun välipalan jälkeen ja jatkoin omia touhujani. Hetken perästä havahduin, että tuolla pikku nassikalla oli taas suu ihan suklaassa ja sohvakin vielä. Ihmettelin, miten ihmeessä. Sitten säntäsin pakasteelle ja sieltähän puuttui - ylläys yllätys - isän banaanipuikko! Kyllä pikku veijaritkin osaavat! :D


Työnnä siis puolikkaisiin banaaneihin mehujäätikut, kasta sulassa suklaassa ja pakasta leivinpaperin päällä. Meillä ehdittiin odottaa vain pari tuntia, jolloin banaanit eivät olleet ihan kokonaan jäässä, mutta ihania niinkin.

banaanij%C3%A4%C3%A4tel%C3%B6t3jpg.jpg