v%C3%A4h%C3%A4sok%20suklaakakku2.jpg

Tässä yksi ihana tapa käyttää tätä mustikkatahnaa. Jouduin keksimään jotain, mihin tuhota testimustikkatahnat enkä halunnut mitään sokeriherkkua, joten päädyin sokerittomaan suklaapohjaan (ilman suklaata). Tykkäsin tästä ihan hirveästi. Tuo pohja on ihanan kostea ja tumma, ja mustikkatahna tasapainottaa täydellisesti hieman normaalista poikkeavaa pohjaa. Nams! Pohja on tästä luumujuustokakusta.


SUKLAATORTTU MUSTIKKATAHNALLA

(Vähäsokerinen, jauhoton, gluteeniton)


Pohja:

4 munaa

17 pehmeähköä taatelia

1 dl tummaa kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl vanilijaa (esim. myllystä)

50 g voita sulana

(tilkka kermaa)


Laita tehosekoittimeen huoneenlämpöiset munat ja taatelit, joista kivet on poistettu. Pyöritä, kunnes taatelit ovat murskautuneet hyvin munamassan sekaan. Lisää kaakao, leivinjauhe ja vanilija. Sekoita tasaiseksi. Lisää rasva ja sekoita vielä tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperoituun ja voideltuun irtopohjavuokaan (halk. 20 cm). Paista 200 asteisen uunin keskiosassa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.


Mustikkatahna:

ohje löytyy täältä


v%C3%A4h%C3%A4sok%20suklaakakku.jpg

Pahoittelut kuvien huonosta laadusta. :(