suklaapiirakka2.jpg

Meillä oli sunnuntaina vähän isompi vierasporukka. Tein kahvipöytään yksinkertaista, mutta silti hyvää, suklaapiirakkaa. Tällä kertaa kokeilin kuorrutteeksi vatkattavaa kuorrutetta, totesin itse kyllä tykkääväni enemmän perinteisestä. Aiempi postaus samasta piirakkapohjasta eri kuorrutteella löytyy täältä. Tein piirakat isolle pellille (40 x 34,5 cm), mutta laitan tähän peruspellillisen ohjeen, josta saattaa tulla hiukan ohuempi, kuin tästä minun isosta peltillisestä. Pohjan ohje on Dr. Oetkerilta ja kuorrutteen ohjeen olen ottanut KIrsin keittiöstä. Kuorrutetta olen käyttänyt aiemmin näissä mokkapalamuffinsseissa, joihin kuorrute sopikin täydellisesti!


SUKLAAPIIRAKKA

(peltillinen)


Taikina:

200 g voita

3,3 dl sokeria

4 kananmunaa

1,3 dl maitoa

4 dl vehnäjauhoja

1,3 dl kaakaojauhetta

2,7 tl leivinjauhetta

2,7 tl vanilijasokeria


Kuorrute:

(hieman pienempikin annos riittää)


150 g voita

3 rkl kaakaojauhetta (tummaa)

1,5 dl tomusokeria

3 rkl vahvaa kahvia

1 rkl vanilijasokeria


Sulata voi ja anna sen jäähtyä hetki. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää kananmunat ja sekoita voimakkaasti, kunnes seos on tasainen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Sekoita tasaiseksi välttäen kuitenkin turhaa sekoittamista. Levitä taikina tasaiseksi uuninpellille leivinpaperin päälle. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Käytä kuorrutteessa huoneenlämpöistä voita. Vatkaa kuorrutteen ainekset hyvin sekaisin. Mitä enemmän vatkaat, sitä vaaleampaa kuorrutteesta tulee. Levitä kuorrute lastalla tai lusikalla piirakan päälle. Koristele halutessasi ja nosta kylmään jähmettymään ennen leikkaamista paloiksi.


suklaapiirakka.jpg