ruusumarengit.jpg

Tein naapureille tyttövauvan kunniaksi hempeitä ruusumarenkeja. Tein kerrosmarenkeja, joiden väliin sulatin yksinkertaisesti maitosuklaata. Itse en nyt päässyt näitä maistamaan, mutta voiko marengin ja suklaan yhdistelmä huono olla?! Nams vaan! :P Kokeilin tällä kertaa ohjetta, johon lisättiin perunajauhoja. Hyvin onnistui! Ohjeen löysin Suolaa & hunajaa -blogista täältä. Kiitos sinne! :)

 

MARENKI

n. 1 peltillinen

 

2 kananmunan valkuaista
1 1/4 dl sokeria
1 tl perunajauhoja
1/2 tl sitruunamehua

 

Kuumenna uuni 100-asteiseksi. Erottele yksi kananmuna kerrallaan valkuaiset ja keltuaiset erillisiin laseihin. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää vaahtoon noin ruokalusikallinen kerrallaan sokeria koko ajan vatkaten. Kun sokerista on puolet jäljellä, sekoita sokerin joukkoon perunajauho ja lisää seosta ruokalusikallinen kerrallaan vaahdon joukkoon. Vatkaa seosta kunnes se on kiiltävää ja kovaa. Valmiin marenkivaahdon tunnistaa mm. siitä, että jos nostat vatkaimen kohti kattoa, vaahdon huippu on jämäkkä ja osoittaa ylöspäin. Sekoita vaahdon joukkoon sitruunamehu (voi myös laittaa alussa valkuaisten sekaan). Pursota marengista leivinpaperille ruusukkeita tai millaisia haluatkaan tehdä. Kuivata marenkeja noin tunti 100-asteessa, laske sen jälkeen uunin lämpötila 60-70-asteeseen ja kuivata marenkia vielä muutama tunti (vähemmänkin riittää, mutta voit jättää marengit uuniin kuivumaan). Anna marengin jäähtyä ja kuivua rauhassa, ennenkuin nostat sen tarjoilulautaselle.

Asettele jäähtyneet marengit puolet nurinpäin ja puolet oikeinpäin. Levitä suklaata nurinpäin oleville marengeille ja nosta kannet päälle. Nosta hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

 

ruusumarengit2.jpg