- Leipäkuukausi -

siemenn%C3%A4kk%C3%A4ri.jpg

Karppisiskot ja vähähiilihydraattinen elämä! -blogista täältä löytyi tämän siemennäkkärin ohje. Yksinkertaista ja helppoa näkkäriä. Näkkäriä on helppo soveltaa omien mieltymystensä mukaan vaihtelemalla siemeniä, voipa osan korvata leseilläkin. Tuoreeltaan tämä maistui minusta liikaa kananmunalle, mutta kun kunnolla pääsi jäähtymään, oli todella maukasta ja koukuttavaa näkkäriä. Tätä tulen käyttämään jatkossakin.

Kiitos Karppisiskoille ohjeesta! :) Tässä hieman muokattuna:


SIEMENNÄKKÄRI

1 peltillinen


n. 4 dl sekoitus siemeniä ja pähkinää: auringonkukka, seesam, kurpitsa, pellava, hasselpähkinä tms.
3 kananmunaa
4 rkl mantelijauhoja
hippunen suolaa


Laita uuni lämpiämään noin 200 asteeseen tai vähän alle. Vatkaa kananamunaa kevyesti ja sekoita siihen muut ainekset. Niistä syntyy pehmeä taikina. Levitä taikina pellille ohueksi kerrokseksi. Mitä ohuemmaksi levyksi taikinan vaivaudut levittämään, sen maukkaampi on lopputulos. Paista parikymmentä minuuttia. Paistoaika riippuu siitä, miten kovaa näkkäristä haluat. Puolikaan tuntia ei ole liikaa, jos teet kuivempaa näkkäriä. Jos näkkäri on pehmeää uunista otettaessa, se kovettuu jäähtyessään. Kannattaa palastella levy ennen jäähtymistä. 


siemenn%C3%A4kk%C3%A4ri2.jpg


Tuota ylemmän kuvan taustalla olevaa ihastuttavaa julistetta ja muutakin taidetta voi ostaa Hyväntahtoisesta Auringosta täältä. <3

Käykäähän tutustumassa! :)