suklaa-lakkakakku.jpg

Lupailin jo facebookissa, että tämän vuoden kakkuilut on kakkuiltu. Mutta minullahan oli vielä yksi ihana kakun teko. Tämä kakku matkasi miehen työkaverin läksiäisiin. Oli kuulemma maistunut. :) Suklaakakkujen teko on yhtä aikaa sekä ihanaa että hieman hermostuttavaa. Itsellä tulee tehtyä suklaakakkuja sen verran harvoin, että suklaan kanssa läträäminen ja onnistuminen tuntuu joskus olevan ihan tuurissaan. Mutta mikä ihana palkinto, jos onnistuu. Suklaakakut ovatkin kyllä ihan superherkkuja ja onnistuessaan todella juhlavia.

Tämä kakku on sama kuin aiemmin täällä. Alunperin löysin ohjeen Jack Bauerilta Emerald Citystä. Hiukan muokkasin ohjetta tuosta edellisestä kerrasta.

 

SUKLAAKAKKU

(n. 20 cm vuokaan)


Pohja:

2 dl sokeria
2 1/2 dl (165 g) vehnäjauhoja
1/2 dl (20 g) tummaa kaakaojauhetta
1/3 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 kananmunaa
0,5 dl öljyä
1 prk (200 g) kermaviiliä
2 tl vanilijasokeria
1 dl kevytmaitoa

100 g taloussuklaata

 

Täyte:
 
1 dl kermaa
100 g tuorejuustoa
100 g valkosuklaata
n. 150 g lakkahilloa
 
 
Suklaaganache:
 
1 dl kermaa
100 g tummaa suklaata
50 g maitosuklaata
20 g glukoosisiirappia
15 g voita
 
 
Kostutus:
 
Ei välttämätöntä, mutta käytin itse n. 0,5 dl vanilijamaitoa
 
 
Pohjan valmistus:
Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen. Voitele (ja jauhota tai leivinpaperoi) valmiiksi n. 20 cm halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka.
Mittaa, yhdistä ja sekoita kuivat aineet keskenään.
Paloittele taloussuklaa kattilaan ja lisää maito. Lämmitä hellalla miedolla lämmöllä kokoajan sekoitellen kunnes suklaa on sulanut maitoon. Nosta kattila pois levyltä.
Riko kananmunien rakenne toisessa kulhossa ja lisää sen jälkeen sekaan kermaviili, öljy, vanilijasokeri sekä suklaamaito. Vatkaa sekaisin.
Siivilöi kuivat aineet nesteiden päälle ja vatkaa sekaisin. Jatka vatkaamista keskiteholla n. 2 minuutin ajan ja kaada sitten taikina kakkuvuokaan.
Paista uunin keskitasolla n. 50-60 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää enää taikinaa. 
 
Huom! kakkupohja on melko kostea, joten tikkuun voi jäädä hieman murusia kakusta, muttei enää löysää raakaa taikinaa.
Anna kakun jäähtyä vuoassa n. 15-20 minuuttia, irroita kakku vuoasta ja kääri kelmuun. Anna jäähtyä kokonaan ennen täyttämistä. 
 
Täytteen valmistus:
Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Lisää tuorejuusto hieman jäähtyneen suklaan sekaan. Vaahdota kerma ja kääntele varovasti tuorejuusto-suklaaseoksen joukkoon.
 
Ganachen valmistus:
Paloittele suklaa pieneksi paloiksi ja laita kulhoon voin ja glukoosisiirapin kanssa. Kiehauta kerma ja kaada muiden ainesten päälle. Sekoittele seosta kunnes se on tasaista.

Kakun kokoaminen:
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. (Kostuta jos haluat.) Levitä jokaiseen väliin ensin lakkahilloa ja sen päälle valkosuklaatäytettä. Anna täytetyn kakun vetäytyä jääkaapissa vähintään tunti ennen kuorruttamista. Kaada suklaaganache kakun päälle ja levitä yli valunut ganache kakun reunoille veitsellä. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.
 
suklaa-lakkakakku2.jpg
 
Tämän kakun myötä 
 
OIKEIN HYVÄÄ JA ONNELLISTA SUOMEN 100-VUOTISJUHLAVUOTTA! <3
 
Tammikuussa palaillaan sitten leipien pariin...kuulemisiin! :)