joulutoivotus3.jpg

Täytyy heti alkuun sanoa, että tuli tehtyä melkoinen arviointivirhe joulukakkumme kanssa. Ensiksikin kakku oli aivan liian iso, koska pääasiassa olimme syömämiehiä vain minä ja mieheni. Toisekseen tulin siihen tulokseen, että puolukkakermakakku oli liian tavallinen joulun kahvipöytään. Tarjolla oli muutakin hyvää eikä kakku oikein päässyt oikeuksiinsa. Täyte olisi voinut olla jotenkin erikoisempi.

Kakussa oli tämä tosi hyvä ruiskakkupohja (kaksinkertaisena). Täytteen tein mutu-tuntumalla. Täyte oli hyvä, mutta ruispohjan kanssa se pääsi oikeuksiinsa vasta kolmantena ja neljäntenä päivänä, jolloin kerma maistui jo aika järkyttävälle. Eli ehdottomasti täyttäisin ruiskakkupohjan ensi kerralla hyvissä ajoin ja kermat päälle ihan viime hetkellä. Itse tykkäsin tästä aiemmasta ruis-karpalotäytekakusta todella paljon. Sen rinnalla tämä kakku oli pliisu, mutta syötyä se on vihdoin saatu. :D

joulutoivotus4.jpg


PUOLUKKA-VALKOSUKLAATÄYTE

(n. 24 cm kakun kahteen väliin)


4 dl kuohukermaa

500 g maitorahkaa

1 dl vanilijakreemijauhetta

350 g puolukkasurvosta (kevysesti sokerioitu)

n. 1/2 dl tomusokeria

100 g valkosuklaata rouhittuna


Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää siihen muut aineet ja sekoita, valkosuklaa lopuksi. Tarkista makeus ja lisää tarvittaessa sokeria.

joulutoivotus2.jpg