puolukkaremmit2.jpg

Sain tuttavalta vinkin Satokausikalenteri -blogista sekä puolukkaremmeistä. Menin pikimiten tutkailemaan blogia. Blogi löytyy täältä. Tosi paljon mielenkiintoisia juttuja sieltä löytyikin. Päätin kokeilla tuttavan suosittelemia puolukkaremmejä. Kiva kokeilu!

Jätin ohjeesta hunajan pois, koska en tykkää siitä, ja laitoin tilalle banaania, vaikka en tykkää siitäkään paistettuna. Noh, remmejä ei paisteta, vaan kuivataan. :) Kuivumiseen meni minulla huomattavasti kauemmin aikaa kuin ohjeessa, mutta ei se niin nuukaa ole. Jätin remmit leivinuunin hyvin mietoon jälkilämpöön yön yli, ja aamulla sain valmiita, leivinpaperista hyvin irtoavia remmejä. Kun maistelin remmejä hieman vielä kosteana, banaani maistui minusta liikaa, mutta kun remmit kuivuivat lisää, maku kävi paremmaksi, suorastaan koukuttavaksi. Makeita nämä eivät ole, vaan pikemminkin mukavan kirpakoita. Meillä näitä mussutti 3-vuotias puolukkapoika, 1-vuotias sekä minä. Tuo banaanin lisääminen teki näistä mattapintaisia ja vaaleita, mutta tuolla Satokausikalenteri -blogissa nämä ovat ihanan kiiltäviä ja punaisia. Käykäähän katsomassa mallia! 

Ohjeen olen ottanut Tiialta täältä, kiitos! :)


PUOLUKKAREMMIT


500g tuoreita puolukoita (käytin sulatettuja pakastepuolukoita)

1 rkl sitruunan mehua (jätin pois)

2-3 rkl hunajaa (jätin pois)

(lisäsin 2 banaania)


Huom. minulla on 60 cm uuni eli leveä pelti. Massaa tuli banaanin takia sen verran reilusti, että jätin osan massasta levittämättä, että sain tarpeeksi ohuen levyn.


Surauta ainekset mahdollisimman nestemäiseksi sauva- tai tehosekoittimella. Kaada neste leivinpaperoidulle pellille mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi. Tämä määrä riittää ainakin 50 cm uunin pellilliseen hyvin, 60 cm uuniin kannattaa laittaa ∼50 g lisää marjaa. Siirrä pelti uuniin ja lämmitä uuni matalimpaan mahdolliseen lämpöön. Käytä kiertoilmaa, jos uunissa on sellainen. Voit myös siirtää pellin (kylmän) saunan lauteille ja antaa levyn kuivua siellä. Saunassa kuivumiseen voi mennä useampi päivä. Levy on riittävän kuiva, kun se ei tunnu enää tahmealta eikä anna painaessa periksi. Ota levy jäähtymään ja leikkaa siitä terävällä veitsellä kapeita soiroja. Kokeile myös leikata kuvioita terävällä piparkakkumuotilla. Säilytä remmit ilmatiiviisti joko huoneenlämmössä tai pakastimessa.


puolukkaremmit.jpg