ruispitsa.jpg

Halusin kokeilla pitsaa rukiista. Siis ilman vehnäjauhoja. Löysin hyvältä kuulostavan pohjan ohjeen Tasty Travelissimo -blogista täältä. Kiitos sinne! :) Pohja oli hyvä ja ruokaisa. Osa syöjistä ei juurikaan pitänyt, että olisi ollut suurta eroa normipohjaan, osan mielestä pohjan maku vaatii totuttelua. Kukaan ei kuitenkaan pitänyt pohjaa huonona. Teemme tätä varmasti jatkossakin. Pohjan käsittely oli mielestäni helppoa, kauliminen sujui jopa paremmin kuin vehnätaikinan kauliminen. 

 

RUISPITSAPOHJA

(peltillinen)

 

6 dl ruisjauhoja

1 pss kuivahiivaa

2 dl vettä

1 tl suolaa

2 kananmunan valkuaista

2 rkl öljyä (loraus)

 

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää joukkoon 42-asteinen vesi, valkuaiset ja öljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jätä tekeytymään muovin alle siksi aikaa, kun teet täytteet.

 

Käytin täytteeksi:

100 g tuorejuustoa (levitin pohjan päälle)

tomaattisosetta

400 g jauhelihaa

1 prk tonnikalaa

tomaattia

juustoraastetta

mausteita

 

Paistoin pitsaa 225 asteessa noin 20 minuuttia.

 

ruispitsa2.jpg