sokeriton%20suklaakakku4.jpg

Makusteltiin viikonloppuherkkuna tätä suklaakakkua. Mulla on ollut viime aikoina intoa etsiä hyviä sokerittomia reseptejä. Yhdistin tässä kakussa kaksi eri ohjetta. Pohjan ohjeen löysin Onnistain on puolet sinun -blogista täältä. Kiitokset sinne Katrille! Kuorrutteen olen bongannut jo aiemmin Yummu Baker -blogista täältä. Kiitos myös Anskulle!

Muokkasin kuorrutetta paksummaksi, jotta se pysyi paksuna kerroksena kakun päällä. Taateleita, kaakaojauhetta, vettä ja suolaa. Sanoisin, että loistava ja helppoakin helpompi suklaakastike! Entäs pohja? Banaania, kananmunaa, taatelia, kaakaojauhetta, leivinjauhetta ja vanilijaa. Hmmm... Aivan hyvää ja seuraavana päivänä vielä parempaa. Mutta tulin taas siihen tulokseen niin kuin aina ennenkin, että banaani ei sovi paitettuihin kakkuihin! Tämä on tietenkin makukysymys. Minusta banaani puskee helposti liikaa läpi. Lapset kyllä tykkäsivät kakusta kokonaisuudessaan ja maistui tämä meille aikuiseillekin oikein hyvin. Ajattelin kuitenkin testailla tätä vielä ilman banaania lisäten taatelia tai jotain muuta. Rasvan lisäystäkin kokeilisin. Kakun ei tarvitse sentään ihan kaiketon olla. ;)


SOKERITON, MAIDOTON JA JAUHOTON YM. SUKLAAKAKKU

(halk. 20 cm)


Pohja:

2 kypsää banaania

4 munaa

10 tuoretta taatelia

1 dl (raaka)kaakaojauhetta (sokeriton)

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl vanilijaa (esim. myllystä)


Pilko banaanit ja laita tehosekoittimeen munien kanssa. Surauta tasaiseksi. Lisää taatelit, joista on poistettu kivet, sekä muut ainekset. Sekoita tasaiseksi vaahdoksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun ja voideltuun vuokaan (20 cm). Paista 200 asteisessa uunissa (paistoin keksitasolla) n. 20 minuuttia. Jäähdytä pohja mielellään jääkaappikylmäksi.

JÄLKIHUOM! Testasin pohjaa ilman banaania. Paljon parempi, suorastaan aika ihana, suosittelen sitä. Käytin 4 munaa, 20 taatelia, 1 1/4 dl kaakaota, 1 tl leivinjauhetta, 1/2 tl vanilijaa ja 50 g sulaa voita. Paistoaika n. 15 min. Kokeilen vieläkin pikkuisen muuttaa tätä, mutta siitä lisää myöhemmin. :)


SUKLAAKASTIKE


20 pehmeää taatelia

4 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 1/2 dl vettä

n. 1/2 tl suolaa

(vanilijaa)


Kiehauta tai lämmitä vesi. Poista taateleista kivet ja soseuta ne sauvasekoittimella veden ja kaakaon kanssa tasaiseksi massaksi. Lisää ripaus suolaa ja tarkista maku. 

Veden määrää säätelemällä voit muuttaa kastikkeen paksuutta.


sokeriton%20suklaakakku3.jpg

Puolukat sopivat makuun erittäin hyvin.