ruispohja.jpg

Löysin mielenkiintoisen ruiskakkupohjan Turengin aseman sivuilta täältä. Kiitos sinne! :) Halusin testata sitä ehdottomasti. Hyvin onnistui. Pieni kuoppa jäi tuonne pohjan sisään, mutta muuten ei mitään häikkää. Tein 16 cm irtopohjavuokaan. Korotin reunoja vielä leivinpaperilla. Grammamäärätkin mittasin, mutta muistipaperi ehti hävitä. :)



RUISKAKKUPOHJA


1 lasillinen kananmunia

¾ lasillista sokeria

1 lasillinen ruissihtijauhoja (hienoja ruisjauhoja)


Käytä huoneenlämpöisiä raaka-aineita. Vaahdota munat ja sokeri todella napakaksi vaahdoksi. Nostele ruisjauhot varovasti sekaan. Voitele vuoka voilla ja leivitä se ruisjauhoilla. Paista pohja 170 asteessa uunin alatasolla 45 minuuttia, sammuta uuni ja anna vielä paistua jälkilämmössä 15 minuuttia tai enemmänkin. Nosta kakku uunista, jäähdytä ja kumoa. Anna vetäytyä rauhassa. Leikkaa pohja 2-3 cm siivuiksi.


Huom. Kostutusta tarvitaan tähän pohjaan runsaammin kuin vehnäpohjaan, sillä ruis imee enemmän kuin vehnä. Kakun kokoaminen kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä.