myyj%C3%A4iskakut4.jpg

Tein syysmyyjäisten kahvitarjoiluun neljä juustokakkua ja yhden täytekakun arpavoitoksi. Oli mukava tehtävä! Juustokakkuja teki myös kaksi muuta leipojaa, joten juustokakkupöydässä löytyi monenlaisia vaihtoehtoja, joista sai valita mieleisensä kahvin seuraksi. Ihana herkkupöytä oli tarjolla lauantai-iltana. :)

Tein itse kaksi appelsiini-suklaajuustokakkua ja kaksi Taikakakkujen Tarun mustaherukkahyydykekakkua, molemmista gluteenittoman ja normaalin version. Laktoosittomia kaikki.

myyj%C3%A4iskakut6.jpg

Kaikkien kaikkia kakkuja olisi tehnyt mieli maistaa, mutta se ei harmi kyllä ollut mahdollista. ;( Päädyin ottamaan omalle lautaselleni tätä Tarun kakkua jo siitäkin syystä, että olin paistanut pohjaa ohjeesta poiketen liian pitkään. Halusin maistella, oliko pohja kuivahtanut. :) Ei ollut. Tykkäsin muutenkin tästä raikkaasta kakusta tosi paljon. Kiitos Tarulle ihanasta ohjeesta jälleen kerran! <3 Tätä teen toistekin. Kopioin ohjeen tähän lähes suoraan Tarulta:


MUSTAHERUKKAJUUSTOKAKKU


Brownies-pohja: 

125 g voita 

75 g tummaa suklaata 

2 dl sokeria 

hyppysellinen suolaa 

1 tl vaniljasokeria 

2 kananmunaa 

2 dl vehnäjauhoja 


Pohja kannattaa valmistaa jo edellisenä iltana jääkaappiin kylmettymään, kun se on kunnolla kylmä sen saa parhaiten irti vuoasta ja sitä on helpompi siirrellä. (Tein itse pohjan aamulla ja täytin illalla.)


Voitele kunnolla vuoan pohja ja reunat. Sulata voi mikrossa kulhossa ja lisää kuumaan voihin tummasuklaa paloiteltuna ja sekoittele hiljalleen kunnes suklaa on sulanut. Jos haluat nopeuttaa sulamista voit varovasti käyttää seosta mikrossa pienia aikoja kerrallaan. Lisää seuraavaksi joukkoon sokerit ja suola. Sen jälkeen munat yksitellen. Lopuksi sekoita joukkoon jauhot. Kaada taikina 24cm vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia. (Paistoin täysin kypsäksi, 20-25 minuuttia.) Jätä pohja jäähtymään ja kylmenemään jääkaappiin yön yli. 


Kun pohja on kylmä, irrota veitsellä varovasti pohja irti ja nosta pohja tarjoilulautaselle. Laita irtopohjavuoan reuna brownies-pohjan ympärille ja lisää reunakalvot vuokaan.  Kostuttele pohjaa pienellä määrällä maitoa halutessasi (minä pistelen pohjaan reikiä haarukalla ja laitan maitoa pullasudilla sivellen noin 1/4 dl). 


Oma vinkkini: Jos et käytä reunakalvoja, pyyhkäise talouspaperilla rypsiöljyä vuoan reunoille ja sihtaa pintaan tomusokeria → kakun pitäisi irrota hyydyttyään helposti vuokaa nostamalla. Huom. onnistuu näin, jos et käytä irtopohjavuoan pohjaa vaan teet kakun suoraan tarjoilulautaselle.



Mustaherukkatäyte:

4 dl kermaa

250g (1 prk) Mascarpone-tuorejuustoa

400 g turkkilaista jogurttia (13% rasvaa) 

4 dl mustaherukoita (2½dl sosetta) 

2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

12 liivatelehteä


Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit, lisää vaahtoon notkistettu mascarpone ja lopuksi jogurtti. Sulata ja soseuta mustaherukat. Kiehauta 3 ruokalusikallista mustaherukkasoseesta ja liota puristetut liivatelehdet siihen. Lisää neste ohuena nauhana loppuun herukkasoseeseen ja sekoita hyvin. Sekoita mustaherukkasose sitten täytteeseen ja kaada täyte pohjan päälle. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin kuitenkin yön yli.



Pursotukset:

n.1 dl kermaa + 1 rkl kaakaojauhetta + 1 rkl tomusokeria

(käytin kaakaojuomajauhetta summittain)

Kaikki ainekset vatkataan yhteen.


myyj%C3%A4iskakut8.jpg

myyj%C3%A4iskakut5.jpg

Tämä appelsiini-suklaajuustokakku löytyy jo blogistani täältä. Pääsin maistamaan tätä miehen annoksesta. Harmitti paljon, sillä appelsiinikerros jäi mielestäni aivan liian laimeaksi. Minusta juustokakut onkin siitä hankalia, kun maku vähän muuttuu hyytymisen yhteydessä. Tuo appelsiinikerros vaatii ehdottomasti lisää appelsiinin makua. Kehittelyä tiedossa ensi kerralla. :) 

myyj%C3%A4iskakut3.jpg

Tämä kakku matkasi arpavoitoksi. Suklaakakkupohja, mustikka-vadelmatäyte ja kermapinta. Kakku on muuten samanlainen kuin tämä ristiäiskakku, mutta jouduin korvaamaan yli puolet vadelmista mustikalla. Hyvältä maistui minusta tuo täyte noinkin. Toivottavasti on maistunut syöjillekin. :)

myyj%C3%A4iskakut.jpg