carmelitas3.jpg

Tässäpä teille vaihteeksi makeaakin makeampaa äklömakeaa, olkaa hyvät! :) 

Jo jokin aika sitten minulle suositeltiin Carmelitas-piirakkaa. Kiitos vinkistä! :) Olen sen muistanut ja nyt tuli sopiva hetki testatakin sitä, kun oli tulossa vieraita. Piirakassa on kaurainen muromainen pohja, täytteenä karamellisoitua kondensoitua maitoa ja tummaa suklaata sekä pinnalla vielä pohjamurua. Olihan se herkkua, ei tarvinnut isoa palaa ottaa. ;)

carmelitas.jpg

Tein kakun ohjeesta poiketen pyöreään irtopohjavuokaan. Laskettiin suurinpiirtein, että halkaisijaltaan noin 23 cm vuoka on saman kokoinen kuin ohjeen 20 x 20 cm. Paistoaikaa jouduin jatkamaan kuitenkin 10 minuuttia, koska 30 minuutin jälkeen pohja oli vielä hyllyvän raaka, mikä ei varmaankaan tässä ole tarkoituksena. Ohje on Me Naiset -lehdestä täältä.

(Hih, huomasin juuri, että olin unohtanut pistellä pohjan. Se varmaan osasyy paiston kestoon. :))

 

CARMELITAS-PALAT

n. 16 palaa
 

Pohja:

3 ½ dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
150 g voit
1 dl maitoa

 

Täyte:
1 prk (noin 400 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa
100 g tummaa suklaata rouhittuna

 

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Mittaa jauhot, kaurahiutaleet, sokeri, vaniljasokeri ja leivinjauhe kulhoon. Lisää huoneenlämpöinen voi ja nypi aineet murumaiseksi seokseksi. (Voit suorittaa toimenpiteen vatkaamalla nopeasti murumaiseksi.) Ota 1 ½ dl muruseoksesta syrjään ja jätä odottamaan. Lisää maito loppuun muruseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina leivinpaperoituun neliön malliseen (20 x 20 cm) kakkuvuokaan (tai 23-24cm irtopohjavuokaan) ja painele jauhotetuin käsin tasaiseksi levyksi. Pistele pohja haarukalla. Paista kakkupohjaa uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.

Lusikoi kondensoitu maito esipaistetun pohjan päälle pieninä nokareina. Ripottele päälle myös suklaarouhe. Ripottele päällimmäiseksi syrjään ottamasi muruseos. Paista kakkua uunin keskitasossa vielä noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa neliöiksi (tai kolmioiksi).

VINKKI! Valitse kondensoitu maito, jonka purkin kyljessä lukee caramelized. Se on keitetty valmiiksi kinuskiksi. Tuote löytyy yleensä leivonta- tai säilykeosastolta.

 

carmelitas2.jpg