lumiukkomarengit4.jpg

Täällä ootellaan jo talvea ja joulua, vaikka syksystäkin on nautittu täysin siemauksin. Joulusalaisuuksia ajatellen testasin tällaisia marenkilumiukkoja. Malli on Kanniston leipomon. Aivan suloisia pikku veitikoita! :) 

lumiukkomarengit.jpg

 

LUMIUKKOMARENGIT

n.10 lumiukkoa


 

Marengit:

2 munan valkuaista

1½ dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

(pieni tilkka sitruunamehua tai etikkaa)


 

Koristeluun:

muutama pala tummaa suklaata

oranssia sokerimassaa tai marsipaania

 

Laita uuni kuumenemaan 100 asteeseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisäile sitten sokeri pienissä erissä noin ruokalusikka kerrallaan vaahdon joukkoon. Vatkaa hyvin, niin että vaahdosta tulee paksua ja kiiltävää. Lisää lopuksi vaahtoon vaniljasokeri. Pursota pellille leivinpaperin päälle tasapäätyllalla päällekäin kolme erikokoista palloa. Ei haittaa, vaikka ukot vähän vinksahtavat, sillä jokainen on yksilö. Paista 100 asteessa noin tunti ja laske sitten lämpö 60 asteeseen. Jatka paistamista siihen asti, kunnes lumiukot tuntuvat keveiltä. Sammuta lopuksi uuni ja avaa uunin luukku vähän raolleen ja anna marenkien jäähtyä uunissa.

 

Sulata suklaa ja laita se spritsauspussiin. Piirrä lumiukoille silmät, suu, napit ja kädet. Muotoile porkkananenät massasta ja liimaa suklaalla nenät paikoilleen. Käytä hetki jääkaapissa niin suklaa jähmettyy.

 

lumiukkomarengit2.jpg

Sieltä ne vyöryvät hyväntuulisina ja tyytyväisinä hankea pitkin. :)

lumiukkomarengit3.jpg

Ihan hyvälle mielelle tulee näitä katsellessa. :)