Katsokaas, kun unohdin suojata pintaa paiston lopussa. Tuli hiukan liikaa väriä. Mies aina vitsaileekin, että "paistetaan kauniin ruskeaksi", mikä se sitten kenenkin mielestä on. ;)
Joka tapauksessa tässä hyvä jauhelihapiirakka. Löysin sen Tarulta täältä, alunperin Kinuskikissalta lähtöisin. Kiitokset taas! :) Ohjetta hivenen muokkasin.
JAUHELIHAPIIRAKKA
24cm vuokaan
Pohja:
125 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
½ dl vettä
Täyte:
1 paprika
1 pieni punasipuli
400 g jauhelihaa
ripaus valkosipulijauhetta
½ tl mustapippuria
1 - 1 ½ tl suolaa
1 tl pizzamaustetta
Päälle:
200 g ruohosipulituorejuustoa
½ dl maitoa
1 kananmuna
2 tl sinappia
2 dl juustoraastetta
Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. (Voit tehdä tämän nopeasti vatkaimella.) Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina piirasvuoan pohjalle.
Pilko paprika ja sipuli. Paista jauheliha, lisää sitten paprika ja sipuli. Mausta täyte valkosipulijauheella, pitsamausteella, suolalla ja pippurilla. Laita hetkeksi sivuun. Tee sitten tuorejuustosta, munasta, sinapista ja maidosta seos. Laita sitten puolet tuorejuustoseoksesta pohjan päälle, sitten juustoraasteesta puolet ja sitten jauhelihatäyte. Lusikoi loput tuorejuustoseoksesta jauhelihan päälle ja lopuksi vielä toinen puoli juustoraasteesta. Kypsennä 200 asteessa n. 30 minuuttia. Suojaa foliolla pinnan saatua hieman väriä.
Kommentit