jauhelihapiiras2.jpg

Katsokaas, kun unohdin suojata pintaa paiston lopussa. Tuli hiukan liikaa väriä. Mies aina vitsaileekin, että "paistetaan kauniin ruskeaksi", mikä se sitten kenenkin mielestä on. ;)

Joka tapauksessa tässä hyvä jauhelihapiirakka. Löysin sen Tarulta täältä, alunperin Kinuskikissalta lähtöisin. Kiitokset taas! :) Ohjetta hivenen muokkasin.

 

JAUHELIHAPIIRAKKA

24cm vuokaan

 

 

Pohja:

125 g voita

2 dl vehnäjauhoja

1 dl ruisjauhoja

½ dl vettä

 

Täyte:

1 paprika

1 pieni punasipuli

400 g jauhelihaa

ripaus valkosipulijauhetta

½ tl mustapippuria

1 - 1 ½ tl suolaa

1 tl pizzamaustetta

 

Päälle:

200 g ruohosipulituorejuustoa

½ dl maitoa

1 kananmuna
2 tl sinappia

2 dl juustoraastetta

 

Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. (Voit tehdä tämän nopeasti vatkaimella.) Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina piirasvuoan pohjalle.

 

Pilko paprika ja sipuli. Paista jauheliha, lisää sitten paprika ja sipuli. Mausta täyte valkosipulijauheella, pitsamausteella, suolalla ja pippurilla. Laita hetkeksi sivuun. Tee sitten tuorejuustosta, munasta, sinapista ja maidosta seos. Laita sitten puolet tuorejuustoseoksesta pohjan päälle, sitten juustoraasteesta puolet ja sitten jauhelihatäyte. Lusikoi loput tuorejuustoseoksesta jauhelihan päälle ja lopuksi vielä toinen puoli juustoraasteesta. Kypsennä 200 asteessa n. 30 minuuttia. Suojaa foliolla pinnan saatua hieman väriä.

 

jauhelihapiiras3.jpg