puolukkakupit5.jpg

Meillä oli hyvinvointiaiheiset kutsut eli sain tilaisuuden värkätä tarjottavaa. :) Tällä kertaa teki mieli tehdä helppoja ja yksinkertaisia tarjottavia. Nyt kun on puolukka-aika ja puolukkasurvos on yksi herkkuni, kehittelin tällaiset pipariset puolukkakupit vanilijavaahdolla. Olivat kyllä mieleen, nams!

puolukkakupit.jpg

Käytin kertakäyttöpikareita. Lasit käyvät yhtä hyvin. Nämä sopisivat hyvin esim. pikkujouluihin. Helposti saisi tehtyä kymmenillekin tarjottavaa.

puolukkakupit3.jpg

 

VANILIJAISET PUOLUKKA-PIPARIKUPIT

12 kpl 24 cl kuppeihin

 

Vanilijavaahto:

6 dl kuohukermaa (laktoositon)

250 g mascarponetuorejuustoa (laktoositon)

200 g maustamatonta tuorejuustoa (laktoositon)

1/2 dl sokeria

4 tl vanilijasokeria

(+ vanilijaa myllystä)

 

1 pkt gluteenittomia pipareita (Semper)

puolukkasurvosta

 

Vaahdota kerma vaahdoksi. Jätä hiukan vatkausvaraa. Lisää pehmitetyt tuorejuustot ja sokerit. Tarkista maku. Vatkaa ainekset hyvin sekaisin. Laita vaahto pursotuspussiin. 

Murskaa piparkakut esim. muovipussissa kaulimen avulla.

Laita kuppien pohjalle pari lusikkaa puolukkasurvosta. Pursota vaahtoa päälle. Lisää piparimurua väliin ja vaahtoa vielä toinen kerros. Murustele päälle vielä piparimurua ja heitä koristeeksi muutama puolukka.

 

puolukkakupit2.jpg

Osallistun tällä Serkusten suklaaunelma -blogin syyskuun haasteeseen.