ONNEA VIELÄ RAKAS SENNILÄINEN! <3

Sennin%20kakku3.jpg

Meillä juhlittiin viime viikolla 5-vuotiasta. Sankarilla oli hyvissä ajoin selkeät toiveet kakulle: kerroskakku ja päällä kinuskia, jonka pitäisi valua reunoilta sekä kruunu. Siinäpä oli minulle haastetta ihan riitämiin. Kerran olen vuosia sitten kaverin kanssa tehnyt kerroskakun ja kinuskiakin harvoin valutellut kakun reunoja myöten. Kruunujakaan ei ole tullut tehtyä. Ihana oli päästä kokeilemaan! Kuten huomaatte, kaikki ei mennyt toiveiden mukaan. :D Melkoisesti tuli mammalle oppia monesta asiasta. Ja se taas todistettiin, että kerma korjaa vaikka mitä. ;D

Sennin%20kakku.jpg

Molempien kakkujen pohjat on sokerikakkuja ja kostutus sitruunaista (keitettyä) sokerivettä. Ylimmän kakun päälle tuli kinuskia ja reunoille "jouduin" pursottamaan kermaa. Täytteenä on omenatäytettä. Se oli sen verran mietoa, että sipaisin toisen kerroksen pintaan hiukan omenamarmeladia ja toisen lemon curdia makua antamaan. Tykättiin kyllä tästä. Aika ihanaa suorastaan. :)

Sennin%20kakku2jpg.jpg

Alempi kakku sisälsi mansikka- ja suklaatäytteet. Suklaakerrokseen sipaisin taas lemon curdia. Ne sopivat niin hyvin yhteen. Kuorrute on Kinuskikissan toffeemassaa. Oikein hyvää ja toimiva kuorrute. Paitsi meillä pääsi tuo kuorrute sen verran vaurioitumaan ylemman kakun leikkauksessa, että kuorrute valahti osittain kakun päältä. Niinpä pääsin korjauspuuhiin ennen seuraavan päivän vieraiden tuloa. Alla tuunattu versio tuosta alakakusta:

Sennin%20kakku8.jpg

Tämän päälle riitti vielä toffeemassaa (jota ei kannata jättää kovin paksuksi leikkaamisen sujumiseksi) ja kermalla pelastettiin reunukset. Ihanaa kakkua oli tämäkin mansikka-suklaatäytteineen. 

Tässäpä näitä ohjeita. Toffeemassa on suoraan Kinuskikissa leipoo -kirjasta, toiset muokkasin omanlaisekseni kirjan pohjalta.

 

OMENATÄYTE

16 cm kakun kahteen väliin

 

250 g kirpakkaa omenaa kuorittuna

½ dl vettä

 

Keitä pehmeäksi n.10 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Anna jäähtyä.

 

2 dl vispikermaa

100 g maitorahkaa

¾ dl vanilijakreemijauhetta

n. 2 rkl sokeria (lisää tarvittaessa)

 

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita siihen jäähtynyt omenasose ja muut aineet. Tarkista maku. Täyte jähmettyy kylmässä.

 

 

MANSIKKATÄYTE

22-24 cm kakun yhteen väliin

 

200 g mansikkaa soseutettuna

2 dl vispikermaa

100 g maitorahkaa

2-4 rkl sokeria (lisää vähitellen maun mukaan)

¾ dl vanilijakreemijauhetta

 

Vaahdota kerma. Lisää siihen muut aineet. Täyte hyytyy kylmässä.

 

 

SUKLAATÄYTE

22-24 cm kakun yhteen väliin

 

50 g tummaa suklaata

90 g valkosuklaata

2 dl vispikermaa

100 g maustamatonta tuorejuustoa

Sulata suklaat. Vaahdota kerma. Sekoita suklaat tuorejuustoon ja kääntele lopuksi kerma joukkoon. Täyte hyytyy aika pian, joten kannattaa tehdä vasta kakkua täyttäessä.

 

 

TOFFEEMASSA

(riittää isommankin kakun kuorruttamiseen)

 

600 g fudgekaramelleja

½ dl kuohukermaa

 

Laita fudget ja kerma kattilaan. Säädä levy keskilämmölle. Keitä kunnes fudget ovat sulaneet tasaiseksi seokseksi. Voit pilkkoa niitä sulamisen aikana lastalla. Älä keitä kauempaa, jotta seos ei sitkisty. Vuoraa astia leivinpaperilla ja kaada seos siihen. Nosta jääkaappiin ja anna kovettua seuraavaan päivään. Ota kuorrute huoneenlämpöön 2-3 tuntia ennen kaulimista (onnistuu lyhyemmälläkin ajalla). Käytä kaulinnassa apuna tomusokeria, jotta massa ei tartu kiinni alustaan.

 

Sennin%20kakku10jpg.jpg

Kruunu on pikeeriä ja tehty Ullan Unelmakakku -kirjan ohjeella. Sekoitin kruunuun kaapista löytämääni kultatomua. Toisen kruunun tomutin myös pinnalta, mutta se ehti hajota kakun koristeluvaiheessa. Onneksi oli varakruunu. :) Ruusut on sokerimassaa. Kruunun alle tein laatan valkosuklaasta. Helmet kiinnitin sulaan suklaaseen ja nostin sitten pakkaseen jähmettymään. Laatan sivelin tuolla kultatomulla.

Sennin%20kakku6.jpg