suklaapiirakka.jpg

Tätä piirakkaa tein jo pari viikkoa sitten viikonlopuksi kotiin jääville miehille. Itsekin pääsin maistamaan. Meistä tämä oli ihan tosi hyvää, vaikka tämä ei olekaan kovin kuohkeaa tuon grahamin kuituisuuden vuoksi. Kaakao-cappuccinojauheen voi toki korvata tavallisella kaakaojauheella ja toisaalta kuorrutteeseen voi hyvin kokeilla cappuccinojauhetta. Grahamjauhotkin voi korvata normaaleilla vehnäjauhoilla. Yhden kulhon helppo piirakka.


SUKLAA-CAPPUCCINOPIIRAKKA

(peltillinen)


Taikina:

200 g voita

3 1/4 dl sokeria

4 kananmunaa

1 1/2 dl maitoa

2 dl grahamjauhoja

2 dl vehnäjauhoja

1 1/4 dl kaakao-cappuccinojauhetta (tai kaakaojauhetta)

2 1/2 - 3 tl leivinjauhetta

2 tl vanilijasokeria


Kuorrutus:

275 g tomusokeria

1/2 dl kaakaojauhetta

50 g voita

1/2 dl kahvia


Sulata voi ja anna sen jäähtyä hetki. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää kananmunat ja sekoita voimakkaasti, kunnes seos on tasainen. Sekoita kuivat aineet keskenään (voit mitata ne suoraan sihtiin taikinakulhon päälle) ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Sekoita tasaiseksi välttäen kuitenkin turhaa sekoittamista. Levitä taikina tasaiseksi uuninpellille leivinpaperin päälle. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Voit halutessasi hiukan virauttaa taikinakulhoa ennen kuorrutteen tekoa. Valmista kuorrute, kun pohja on juuri tullut uunista tai hieman jäähtynyt. Sulata voi. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään. Lisää tarvittaessa kahvia, niin että seoksesta tulee paksua mutta helposti levitettävää. Levitä kuorrutus lämpimän pohjan päälle (levitin jäähtyneen) nuolijaa apuna käyttäen. Ripottele nonparellit välittömästi pinnalle. Leikkaa jäähtynyt levy sopivan kokoisiksi paloiksi.