- Keittotaito vuodelta 1933 -
Selasin yhtenä päivänä tädiltä saamaani vanhaa keittokirja-aaarretta. Löysin sieltä mielenkiintoisia ohjeita, mm. nämä vohvelit. Oli oitis testattava. Olivatkin oikein hyviä ja ruokaisia voisulan ja kananlihan kanssa. Ainut vaiva oli keittää potut, mutta jatkossa niitä osaa keittää jemmaan ruoanlaiton yhteydessä - ellei sitten vohvelinnälkä yllätä ihan yks kaks. :)
PERUNAVOHVELIT
n. 9 kpl
Taikina:
200 g keitettyjä hienonnettuja perunoita
225 g vehnäjauhoja
1/2 l maitoa
30 g voisulaa
(itse lisäsin suolaa)
Puolet maidosta vatkataan jauhojen kera tasaiseksi taikinaksi, jonka jälkeen hienonnetut perunat, maito ja voi lisätään. Seos saa seisoa 1-2 tuntia, minkä jälkeen siitä paistetaan vohvelipannussa vohveleita.
Kastike:
voisula
Lisäruoat:
Suolaliha, suolakala ym.
Kommentit