- Keittotaito vuodelta 1933 -

perunavohvelit2.jpg

Selasin yhtenä päivänä tädiltä saamaani vanhaa keittokirja-aaarretta. Löysin sieltä mielenkiintoisia ohjeita, mm. nämä vohvelit. Oli oitis testattava. Olivatkin oikein hyviä ja ruokaisia voisulan ja kananlihan kanssa. Ainut vaiva oli keittää potut, mutta jatkossa niitä osaa keittää jemmaan ruoanlaiton yhteydessä - ellei sitten vohvelinnälkä yllätä ihan yks kaks. :)

 

PERUNAVOHVELIT

n. 9 kpl

 

Taikina:

200 g keitettyjä hienonnettuja perunoita

225 g vehnäjauhoja

1/2 l maitoa

30 g voisulaa

(itse lisäsin suolaa)

 

Puolet maidosta vatkataan jauhojen kera tasaiseksi taikinaksi, jonka jälkeen hienonnetut perunat, maito ja voi lisätään. Seos saa seisoa 1-2 tuntia, minkä jälkeen siitä paistetaan vohvelipannussa vohveleita.

Kastike:

voisula

 

Lisäruoat:

Suolaliha, suolakala ym.

 

perunavohvelit.jpg